MEĐU NJIMA TRUDNICE I DJECA / Hrvatski pomorci spasili živote više od 200 ljudi!

Image
Foto: rijeka-klik.hr

Posada opskrbnog broda 'Kehoe Tide' pod zapovjedništvom kapetana Željka Vukovića iz Rijeke imala je odlučujuću ulogu u spašavanju 214 emigranata, među kojima je bilo 23 djece te 3 trudnice.

2.7.2014.
16:52
rijeka-klik.hr
VOYO logo

Nakon što je početkom svibnja spasila 142 emigranata iz mora između Libije i Italije, posada opskrbnog broda "Kehoe Tide" pod zapovjedništvom kapetana Željka Vukovića iz Rijeke, te drugog časnika Bojana Tasića (također iz Rijeke), ponovno je spasila brojne živote.

Ovoga puta imali su odlučujuću ulogu u spašavanju 214 emigranata, među kojima je bilo 23 djece te 3 trudnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak 30. lipnja emigranti su u prenakrcanom brodiću krenuli iz Libije prema Italiji, no ostali su bez goriva, bez pogona, iscrpljeni, na milost i nemilost moru, piše rijeka-klik.hr.

Željku Vukoviću, kapetanu suplajera "Kehoe Tide", stigla je obavijest od talijanske obalne straže da se negdje na tom području nalazi brodica koja je u opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: rijeka-klik.hr
Image
Foto: rijeka-klik.hr

"... pa smo išli okolo i pronašli ih. Bili su izgoreni od sunca, dehidrirani, u lošem stanju, pa smo u dogovoru s Talijanima uzeli ih na brod, tretirali ih za opekotine od sunca koje su bile baš izrazito jake. Svi su spašeni, ovaj puta smo još promptnije reagirali tako da nema žrtava. Oko 2 ujutro su predani Talijanima. Ne znam šta bi rekao... Uvijek se ponavlja ista priča. Oni ih u Libiji potjeraju vani noću kad ima dosta sjena od svijetala od platformi pa ih lažu da je to Italija i ujutro kad svane i kad nestane svjetlo platformi onda ne znaju di su i tu krene sve naopako..", ispričao je kapetan Vuković.

I tako su hrvatski pomorci u manje od dva mjeseca napravili dva morska podviga za pamćenje. Još jednom, svaka im čast!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo