naškodio zapošljavanju / Finci se bune: 'Steve Jobs je oteo naše poslove'

Image
Foto: YouTube Screenshot

Finski premijer Alexander Stubb kazao je kako je Steve Jobs oteo njihove poslove.

4.7.2014.
11:14
YouTube Screenshot
VOYO logo

Finski premijer Alexander Stubb izjavio je u petak da je osnivač AppleaSteve Jobs jako naškodio zapošljavanju u toj nordijskoj zemlji inovacijama koje su iznenadile finske tvrtke.

"Oslanjali smo se na dvije stvari: visoku tehnologiju s Nokiom i 'papirnatu industriju'", kazao je Stubb švedskom gospodarskom listu Dagens Industri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, Steve Jobs je oteo naše poslove. Ali to se mijenja. Naša drvna industrija okreće se polako, ali sigurno od papirnate mase prema zelenoj energiji, a industrija visoke tehnologije prema igricama", dodao je.

Steve Jobs bio je osnivač tvrtke Apple i jedan je od najutjecajnijih ljudi u svijetu računalne industrije. Preminuo je 2011. u 56. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stubb je imenovan premijerom krajem lipnja sa zadatkom da obnovi gospodarstvo koje je 2012. i 2013. bilo u recesiji, a u najboljem bi slučaju trebalo doživjeti blagi rast 2014.

Jedan od simbola tih teškoća bio je pad nekadašnjeg svjetskog diva u proizvodnji mobitela Nokie koja je u travnju odjel mobilne telefonije prodala američkom Microsoftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo