Vlada za šefa Narodnih novina postavila HNS-ovca bez uvjeta!

'A zapravo me najviše boli što se na čelo jedne tako važne tvrtke - od posebnog interesa za RH - dolazi osoba koja nema ni formalne uvjete za obavljanje takve dužnosti - od školske spreme ima 6.

4.7.2014.
19:52
VOYO logo

Petar Piskač odlukom Vlade više nije šef Narodnih novina. Šokiran je i kaže da je kraj 22 godišnje karijere zamišljao drukčije, javlja RTL. U Narodnim novinama prošao je sve: bio je komercijalni, glavni direktor, član uprave i predsjednik Uprave. Tvrdi da odlično poznaje poslovanje, kupce, dobavljače i organizaciju posla. Kaže da nije član ni jedne stranke.

6. stupanj prometnog fakulteta

'A zapravo me najviše boli što se na čelo jedne tako važne tvrtke - od posebnog interesa za RH - dolazi osoba koja nema ni formalne uvjete za obavljanje takve dužnosti - od školske spreme ima 6. stupanj prometnog fakulteta, a to nije visoka stručna sprema koja po odluci Vlade treba biti za takav posao', kaže bivši predsjednik uprave Narodnih novina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada na njegovo mjesto imenuje Anđelka Topolovca. On je HNS-ov načelnik zagorske Općine Radoboj. Godinu dana staža odradio je u tvrtki Krateks iz Krapine i još sedam godina u tvrtki Pekarne Cerovečki u Radoboju, kao dostavljač pekarskih proizvoda. Uz posao načelnika, u Narodne novine došao je kao savjetnik Uprave 2012. Još jedan razlog zbog kojeg smjena Piskača nema logike je činjenica da Narodne novine dobro posluju.

Narodne novine su rijedak primjer uspješne državne tvrtke. Ova nova zgrada plaćena je 150 milijuna kuna, a financirana je isključivo iz dobiti tvrtke. Nije bilo nikakvog vanjskog zaduženja na koja smo navikli kod mnogih državnih tvrtki

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preživio sve političke garniture

Novoimenovani šef nije mogao ispričati svoje viđenje kadrovskih promjena zbog bolesti. Vlada koja ga je imenovala također na upit o nedovoljnim uvjetima za taj posao nije reagirala. Reagirao je jedino smijenjeni Piskač koji podsjeća da je sve ove godine dobro radio i zbog tog preživio sve političke garniture.

"Podsjećam da sam na zadnoj Skupštini društva kao predsjednik Uprave dobio razrješnicu što znači da smo u 2013. dobro poslovali. Ali tako i svih ovih godina. To je bio primjer dobrog stabilnog poslovanja jednog državnog poduzeća", uvjerava Piskač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo istodobno predstojnik ureda za upravljanje državnom imovinom najavio je donošenje Uredbe o imenovanju predsjednika uprava državnih tvrtki. Ideja je da se uvedu headhunting modeli koji bi doveli nastručnije ljude na čelo bitnih i velikih tvrtki - poput Narodnih novina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo