JAČANJE SIGURNOSTI / Ako letite u SAD, mobitele obvezno ostavite upaljene

Image
Foto: PHOTOS/ILUSTRACIJA

S obzirom na saznanja o razvijanju novih terorističkih sredstava unutar al-Kaide, vlasti strahuju da bi laptopi, tableti, mobiteli i druge elektronske naprave mogle biti korištene kao bombe.

7.7.2014.
12:18
PHOTOS/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Isključene elektronske naprave koje se ne budu mogle upaliti neće se primati u zrakoplove koji lete za SAD, objavila je američka agencija za zračni promet (TSA).

Dužnosnici sigurnosti "nadziru sve elektronske naprave. Tijekom kontrole, moći će tražiti od vlasnika da upale naprave, uključujući mobilne telefone", piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isključene naprave neće se primati u zrakoplov", dodaje se u priopćenju, a "moguće je da putnik bude podvrgnut dodatnoj kontroli".

TSA podsjeća da je američki tajnik za unutarnju sigurnost JehJohnson najavio u srijedu jačanje sigurnosti u nekim zračnim lukama, no te mjere nisu detaljno iznesene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po neimenovanom upućenom izvoru koji citira NBC, s obzirom na saznanja o razvijanju novih terorističkih sredstava unutar al-Kaide, vlasti strahuju da bi laptopi, tableti, mobiteli i druge elektronske naprave mogle biti korištene kao bombe.

Ministar unutarnje sigurnosti najavio je da će se nove sigurnosne mjere provesti "sljedećih dana" ne navodeći koje će zračne luke biti obuhvaćene, dok se od jednog dužnosnika ministarstva doznaje da se dotične zračne luke nalaze na Bliskom istoku i u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do jačanja sigurnosti dolazi zbog nestabilnosti na Bliskom istoku te slanja pred lice američke pravde glavnog osumnjičenika za napad na američki konzulat u Bengaziju u Libiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo