varga debitirao / Ministar u Saboru: 'Ispričavam se, hrvatski mi nije materinji jezik'

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Novi ministar zdravlja Siniša Varga svoj prvi nastup u Saboru iskoristio je danas kako bi se unaprijed ispričao za moguće gramatičke pogreške, objasnivši da je odrastao u Kanadi i da mu hrvatski nije materinji jezik.

8.7.2014.
7:25
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor danas raspravlja o zakonu kojim se uspostavlja institucionalni okvir za korištenje strukturnih i investicijskih fondova Europske unije (ESI) od 2014. do 2020. godine.

Zakonom se utvrđuju strateški i programski dokumenti na temelju kojih će se koristiti ESI fondovi, kao i sustav upravljanja i kontrole za svaki od programskih dokumenata, tj. za operativne programe, programe teritorijalne suradnje te programe za ribarstvo i ruralni razvoj. Vlada od Sabora traži da zakon donese po žurnom postupku kako bi se sredstva mogla početi trošiti što prije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom rasprave HDZ-ovci su redom negodovali da se s time kasni skoro godinu dana, te da je okvir trebao predstaviti ministar Branko Grčić, a ne njegov zamjenik.

Izmjene Zakona o lijekovima, koje će svi podržati, predstavio ministar zdravlja Siniša Varga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar financija Ivan Šuker ga je upitao koliko je ukupni dug za lijekove do 1. srpnja 2014. godine. S obzirom na to da taj podatak nije predmet navedenog zakona, Varga mu je odgovorio da mu neće odgovor dostaviti pismeno nego pisanim putem.

"Hrvatski mi nije materinji jezik. Odrastao sam u Kanadi pa se unaprijed ispričavam ako ću koji puta izreći koju gramatičku grešku", kazao je novi ministar zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakon o privremenom skrbništvu predstavila je zamjenica ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić, Maja Sporiš.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina predstavio je izmjene i dopune Zakona o šumama, kojima se smjera srediti situacija kako bi se privukli investitori. HDZ se boji da se ovakvim prijedlogom dovodi u pitanje zaštita šuma i šumskog zemljišta te da se treba ograničiti i regulirati što se ondje smije graditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor redovito zasjeda do 15. srpnja i do tada treba odraditi vrlo opsežan posao, među ostalim donijeti novi zakon o radu, potom zakon o životnom partnerstvu te odlučiti o raspisivanju referenduma o dvojezičnosti

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo