svibanjska katastrofa / Poplave u Srbiji odnijele 57 života, šteta od 1,5 milijuna eura

Image
Foto: AP Images

Državni tajnik u srbijanskom ministarstvu unutarnjih poslova Aleksandar Nikolić kazao je da je tijekom poplava evakuirano ukupno 31.879 građana, a 57 osoba je poginulo.

9.7.2014.
14:25
AP Images
VOYO logo

U Srbiji je tijekom katastrofalnih svibanjskih poplava stradalo ukupno 57 osoba, od kojih su se 23 utopile, priopćio je u srijedu u Beogradu državni tajnik u srbijanskom ministarstvu unutarnjih poslova Aleksandar Nikolić.

Na sjednici parlamentarnog odbora za obranu i unutarnje poslove, Nikolić je naveo i podatke da je tijekom poplava evakuirano ukupno 31.879 građana, među kojima 25.000 samo iz Obrenovca, prigradske beogradske općine koja je najviše stradala u poplavama i u koju se još nisu vratile tisuće stanovnika jer im kuće i stanovi nisu osposobljeni za normalan život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom poplava u Obrenovcu, Paraćinu i Svilajncu pod vodom je bilo ukupno 2.260 objekata, a više od 1.760 ih bilo ugroženo.

Državni tajnik u ministarstvu obrane Zoran Đorđević priopćio je da su pripadnici srbijanske vojske evakuirali ukupno 10.299 osoba iz poplavljenih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom katastrofalnih polava srednim svibnja u zapadnim i središnjim dijelovima Srbije najviše je stradao Obrenovac, a u tome gradu već gotovo dva mjeseca nakon poplava život još nije normaliziran.

Predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je tijekom poplavnog vala stradala ukupno 51 osoba, a da su se tada još četiri osobe vodile kao nestale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema službenom izvješću srbijanske vlade, pripremljenom za donatorsku konferenciju u Bruxellesu 16. srpnja, ukupne štete i gubitci u Srbiji od poplava iznose 1,53 milijarde eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo