jesensko ljeto / Nigdje bez kišobrana: Vrijeme i dalje promjenljivo!

U cijeloj zemlji oblačno, pljuskovi, grmljavine i prave jesenske temperature. Najviše kiše palo je na zadarskom poluotoku gdje se noćas izlilo 110 litara kiše po četvornom metru. Dosad nezabilježeno u srpnju - u jednom danu oboren je rekord za cijeli mjesec. Zadarski vatrogasci noćas su ispumpavali podrume i stanove, a kiša neće prestati padati ni idućih dana.

10.7.2014.
18:58
VOYO logo

Bez pomoći vatrogasaca nisu mogli. Kiše je u Diklu palo previše. U jednoj noći je oborila zadarski mjesečni rekord - izlilo se 110 litara po kvadratnom metru, u srpnju dosad nezabilježeno.

I uz jaku kišu u Velikoj Gorici se radi na popravljanju štete nakon nedavne oluje koja je sa jedne zgrade srušila limeni krov. Od prokišnjavanja stanare čuva folija, a na popravak krova se čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A hladnije je u cijeloj zemlji, i za desetak stupnjeva u odnosu na početak tjedna. Toliko je izmjereno u Delnicama, dok je u Ogulinu i Krapini bilo 13. 14 stupnjeva su bilježili Slunj, Zagreb i Bjelovar.

I dok je u slovenskom gorju pao snijeg, Hrvatsku očekuje više kiše i u ostatku ljeta, no, bit će i iznadprosječno toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idućih desetak dana i dalje će se zadržati razmjerno promjenljivo vrijeme, ali uz postupni porast temperature zraka koja će biti primjerenija ovom godišnjem dobu", rekao je klimatolog KrešoPandžić.

A dotad - nigdje bez kišobrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo