droga, alkohol i nasilje / Deseci uhićenih na Ultra festivalu, šestero završilo na psihijatriji

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog prekomjernog uživanja alkohola i opojnih droga na Ultra festivalu dežurni liječnici morali su pružati pomoć 60 puta, a splitska policija privela je 72 osobe.

13.7.2014.
12:08
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Drugog dana tj. noći (12./13. srpnja) Ultra festivala splitska je policija privela 72 osobe, dok su medicinski timovi morali intervenirati u 60 slučajeva, uglavnom zbog pijanstva i uživanje droge, doznaje se jutros u policiji i splitskoj bolnici.

Od 72 privedene osobe 43 su hrvatski državljani, a 29 stranci. Policija je zbog posjedovanja droge prekršajno sankcionirala 57 osoba, a kriminalističko istraživanje obavili nad 28- godišnjakom kod kojega su sinoć pronašli i oduzeli 336 tableta ecstasy ukupne težine 93 grama, potom 0,5 grama droge MDMA, te novac i mobitel. Uz kaznenu prijavu doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku. Osim njega policija je uhitila i 19-godišnjaka koji je sinoć zatečen kod stadiona Poljud sa 21 pvc smotuljkom marihuane ukupne težine 8,2 grama, te 23-godišnjaka koji je kod sebe imao 30 tableta ecstasy. Protiv obojice slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija navodi da nije bilo znatnijeg narušavanja javnog reda i mira, te oštećenja imovine, a zabilježeno je jedno lakše ozljeđivanje.

Medicinski timovi morali intervenirati u 60 slučajeva

Dežurni liječnici splitske bolnice sinoć i jutros su tijekom održavana Ultra festivala obradili ukupno 24 osobe koje su vozilima Hitne medicinske pomoći prevezli u KBC Split, dok je njih šest samo zatražilo pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog prekomjernog uživanja alkohola i opojnih droga dežurni liječnici u trima timovima na stadionu i oko njega morali su pružati pomoć 60 puta. Prema informacijama dobivenim u bolnici 12 je partijanera obrađeno na odjelu interne, pet na hitnom kirurškom prijemu, a jedan maloljetnik na pedijatriji.

Šest partijanera, koji su fizički napadali liječnike hitne pomoći, završilo je na triježnjenju Odjela psihijatrije splitske bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo