VLAHUŠIĆ SE RAZBACUJE / 'Nijemci, dođite u Dubrovnik na tjedan dana - mi sve plaćamo!'

Središte hrvatskog političkog i gospodarskog života sljedeća dva dana nije na Markovu trgu već na krajnjem jugu Hrvatske. Prvo se na Summitu 100 u Cavtatu sastaju poslovni ljudi i političari iz jugositočne Europe, a onda se sutra u Dubrovniku održava skup Brdo Brijuni proces.

14.7.2014.
18:40
VOYO logo

Sigurnost je na maksimumu. Motri se svaki kamen od Cavtata do Dubrovnika. Na krajnji jug stigli su predsjednici država i vodeći gospodarstvenici regije.

"S obzirom da tranzicija traje previše dugo na ovim prostorima mislim da bi se sve te države trebale ugledati na one  koje su najbolje, da bi se trebale ugledati na najbolje kompanije iz dotične regije i da bi trebali težiti znatno višim ciljevima nego što je to bio slučaj", poručuje predsjednik Upravnog odbora "Summita 100" DamirKuštrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Summit 100 u Cavtatu - najvažniji je  gospodarski događaj regije. Gospodarstvenici  i predsjednici u zajedničkom su pohodu jačanja konkurentnosti čitave jugoistočne Europe.

"Ukoliko ne uspijemo podići razinu nacionalne konkurentnosti i ukoliko ne uspijemo iskoristiti regionalnu suradnju postat ćemo i ostat ćemo nerazvijeniji dio kontinentalne ekonomije", uvjeren je predsjednik HUP-a IvicaMudrinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će im se pridružiti i najmoćnija žena svijeta AngelaMerkel. Brojne policijske snage postavile su sigurnost na najvišu razinu. U stožernom vozilu odvija se dubrovački Big Brother. 

"S kamerama manipulira, ako smijem tako kolokvijalno reći, policija i ona određuje pozicije na kojim će mjestima postavit kamere, odnosno s kojih će mjesta video nadzorom nadzirati određene točke", kaže načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti ŽeljkoRenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trasom od istočnog dijela grada do stare jezgre na parkingu su samo službena vozila. Pauk je tijekom noći sklanjao vozila građana koja su se tamo zatekla.

Gospari kažu ništa nova, navikli su na ljetnu strku, gužvu i visoko osiguranje. Grad je visokoj politici ustupio Knežev dvor. U njemu će Angela Merkel s predsjednicima raspravljati o regionalnoj suradnji, energetici, jadransko-jonskom koridoru. Vlahušić je smislio kako se umiliti kancelarki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da pozovemo cijeli njemački tim, znači i igrače i stručni stožer, da dođu u Dubrovnik i da u gradu provedu tjedan dana u hotelu pet zvjezdica o našemu trošku", rekao je dubrovački gradonačelnik na "radost" poreznih obveznika.

Dodatni plus za raspoloženje kancelarke koja će svakako s osmijehom na licu stići iz Brazila u Dubrovnik. U par dana ostvarile su joj se dvije želje - Njemačka je osvojila prvenstvo i napokon će vidjeti grad svetog Vlaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo