ZASTUPNICI NA GODIŠNJEM / 'Sabor je u sramotnoj poziciji, postao je produžena ruka premijera'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Odlično, uobičajeno, produžena ruka Vlade, tim su riječima danas, na kraju redovne parlamentrane sezone, rad Hrvatskog sabora ocijenili predstavnici HDSSB-a, SDP-a i HDZ-a.

15.7.2014.
14:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Sabor je odlično radio, bio je efikasan, ocijenio je BoroGrubišić (HDSSB), potkrijepivši to podatkom da je u sedmom sazivu, dakle u dvije i pol protekle godine, donio čak 530 zakona, te brojne druge akte.

Grubišić se ne slaže s kritikama da je Sabor "lijen", da radi kampanjski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će Sabor raditi ako mu Vlada ne dostavlja prijedloge i izvješća, pita Grubišić i zaključuje kako je najlakše sve prevaliti na Sabor i zastupnike.

"Da je Vlada efikasna, da ima ideja i da ih zna pretočiti u zakone, Sabor bi imao posla", tvrdi Grubišić i ponavlja kako je, ukupno gledano, Sabor napravio veliki iskorak u radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezavisna zastupnica JadrankaKosor drži da Sabor ne treba čekati da mu Vlada šalje zakone, da sam može odlučivati o čemu će raspravljati.

Sabor se, međutim, toga odriče, istaknula je Kosor navodeći kako neki njezini prijedozi nisu ni uvršteni u saborski dnevni red, a kamoli raspravljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor treba raditi puno više, ustrajala je Kosor.

Za NenadaStazića (SDP) ovogodišnji je saborski rad uobičajen, kao i ranijih godina. Bilo bi bolje da je sabornica punija, slaže se Stazić, ali i dodaje kako zastupnici imaju i drugih obveza osim onih vezanih za plenarnu sjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov GordanJandroković izuzetno je kritičan prema radu Sabora.

Sabor se pretvorio u produženu ruku hrvatske Vlade, posebno premijera, kaže Jandroković i tvrdi kako se to posebno vidjelo ovih dana kod odlučivanja o vjerodostojnom tumačenju odredbi Zakona o policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor se doveo u sramotnu poziciju, vladajuća većina slijepo izvršava volju predsjednika Vlade, rekao je Jandroković.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo