MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE / Uhićeno 660 osoba osumnjičenih za pedofiliju

Image
Foto: rtl arhiva

Među privedenima su liječnici, prosvjetni radnici, voditelji izviđača, socijalni radnici i bivši policajci. U akciji je sudjelovalo 45 policijskih timova iz svih dijelova Velike Brtanije.

16.7.2014.
13:10
rtl arhiva
VOYO logo

LONDON - Policija je u srijedu diljem Velike Britanije uhitila 660 osoba koje se sumnjiče za pedofiliju, u sklopu šestomjesečne tajne operacije čiji je cilj bio pronaći osobe koje raspolažu fotografijama djece online, izvijestila je u srijedu Britanska nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA).

Među privedenima su liječnici, prosvjetni radnici, voditelji izviđača, socijalni radnici i bivši policajci. U akciji je sudjelovalo 45 policijskih timova iz svih dijelova Velike Brtanije. U priopćenju NCA stoji da je zahvaljujući operaciji spašeno više do 400 djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi put da je Velika Britanija uspjela koordinirati ciljanu operaciju ovakvog tipa", rekao je zamjenik direktora NCA PhilGormley.

"Neki ljudi najprije gledaju fotografije djece na internetu, a potom krenu korak dalje, u izravno zlostavljanje djece. Ova je operacija iznimno važna jer je uspjela spriječiti potencijalne prijestupnike prije nego što su počinili zlodjelo", stoji u priopćenju NCA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 660 uhićenih 39 ih je policija ranije registrirala kao seksualne prijestupnike, što znači da su već osuđivani zbog seksualnog prijestupa. Većina ih dosad nije bila poznata vlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo