Oprez, dolazi veliki toplinski val!

Meteorolozi za vikend najavljuju toplinski val koji će pogoditi najviše obalno područje, a posebno će na udaru biti Knin, Dubrovnik i Rijeka.

18.7.2014.
7:54
VOYO logo

''Temperature su već u četvrtak u većini zemlje prelazile 30 stupnjeva, a idućih dana će još malo rasti tako da možemo reći da ulazimo u jedan toplinski val. Najveća opasnost za zdravlje je na Jadranu i to osobito u zaleđu Dalmacije. važno je pridržavati se uputa koje daju nadležne službe'', rekao je za RTL meteorolog Nikola Vikić Topić.

''Dolazi do fiziloških poremećaja tipa kardiovaskularnog sustava, djeluje na neurološki sustav, na bubrege, ljudi gube veliku količinu tekućine i to ne uspiju nadoknaditi, poremećaji elektrolita, grčenje mišića, drhtavica, mučnina povraćanje'', upozorio je Miho Sučić iz Zavoda za hitnu medicinu u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak će biti pretežno sunčano, te vrlo toplo i vruće. Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti se mjestimice očekuje jači razvoj oblaka uz pljusak i grmljavinu, ponajprije u Slavoniji i Posavini, a rijetki lokalni pljuskovi s grmljavinom mogući su i duž obale. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne na otvorenom moru ponegdje jak. Najviša dnevna temperatura od 25 do 30, na Jadranu od 29 do 33 °C.

U subotu sunčano, u kopnenim krajevima uz ponegdje umjerenu dnevnu naoblaku. Mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu mala, uglavnom u gorju. Vjetar slab, na Jadranu do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Vruće i sparno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično će biti i u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo