Savjetuje se jutarnje putovanje / Hrvatske prometnice očekuju udarni vikend!

Počinje prava špica sezone. U iščekivanju navale turista provjerili smo je li sve spremno za njihov dolazak od kojeg se očekuje da brojčano nadjača prošlu godinu.

18.7.2014.
19:09
VOYO logo

Od ranog popodneva slijevaju se prema moru – dobro raspoloženi, jer većih kolona zasad nije bilo. Na naplati u Lučkom zaustavljanje nije trajalo dulje od 5 minuta.

Ipak, prometni stručnjaci upozoravaju da će sutra situacija izgledati znatno drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sutrašnji dan će sigurno biti s kolonama i čekanjima, korisnicima treba preporučiti da možda odgode putovanje u kasne popodnevne sate, a da jutarnji dio prepuste stranim gostima'', savjetuje Ivan Božić, voditelj Tehničke jedinice Zagreb – Bosiljevo.

Najveće gužve stvarat će se na cijeloj zagrebačkoj obilaznici u oba smjera, na Istarskom ipsilonu, krčkom mostu i na Graničnom prijelazu Bajakovo, pa je još jedan savjet stručnjaka – put starom cestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je godine u četvrtak pred udarni vikend u Hrvatsku ušlo 195 tisuća turista, a ove godine 218 tisuća, što je 11-postotni porast.

A u slučaju nezgoda, na autocestama dežura dodatnih 14 timova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na splitskom se aerodromu samo sutra očekuje dolazak 25 tisuća putnika, a zračne kompanije tvrde da je porast putnika oko 6 posto.

I na autobusnom kolodvoru u Zagrebu bilježi se porast. Dnevno se izvan sezone proda 3 tisuće karata, a danas čak 7 tisuća. Za vikend su uveli 25 dodatnih linija prema moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak prave špice sezone obilježilo je u znatno više inetervencija HAK-ovih vučnih službi. Umjesto prosječno 200 izvan sezone, sada čak 500 vozila dnevno zatraži pomoć.

Za više informacija pogledajte video – prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo