prevrtljivi srpanj / Danas još toplije, a u ponedjeljak kiša i pad temperature

Toplinski val donio je temperatue od 32 stupnja duž obale. Stupanj više grijao je Metković i Knin u kojem je ekipa RTL-a, mimo službenih mjerila, na željezničkom kolodvoru i u hladu izmjerila paklenih 36 stupnjeva.

19.7.2014.
8:00
VOYO logo

Iako je službeno bio na 32, termometar u hladu pokazuje i više - u Kninu je jučer bilo čak 36 stupnjeva! Izmaglica nad tračnicama prizor je kakav se na kninskom kolodvoru viđa uvijek kad se živa visoko popne.

Na Hitnoj nema gužve. Vrućina nije iznenadila Kninjane, ali vremenske oscilacije jesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I bez vrućine ima posla. Ima ljudi koji možda ne uzimaju svoju terapiju redovito ili ne paze na vremenske prilike, pa je jedan dan hladnije, drugi dan toplije, ne oblače se prikladno, pa onda to izazove te njihove zdravstvene smetnje", pojasnila je dežurna liječnica HMP Knin Mira Prkut Kovačić.

Znaju to i Riječani. Sladoled, bočica vode i ventilator s raspršivačem - tako se jučer rashlađivalo na Korzu, gdje se mjerilo 32 stupnja. Najteže je onima koji rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas će biti još malo toplije nego danas. Na Jadranu je moguće i do 35 stupnjeva. Na kopnu 33, 34 stupnja, a onda u ponedjeljak stiže promjena vremena praćena kišom, pljuskovima i grmljavinom te blagim padom temperatura", naglasio je meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Za one koji ne vole vrućine, temperaturni predah dobro će doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo