najteži stupanj sepse / Ostojić stabilno, ali mu je i dalje život u opasnosti

Zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, koji je jučer hitno podvrgnut operaciji, i dalje je vrlo ozbiljno ali zasad stabilno, priopćila je Vlada.

20.7.2014.
16:47
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je u jučer primljen u KBC Zagreb, i dalje ostaje u Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti zbog potrebe za daljnjom liječničkom skrbi.

Kod potpredsjednika Vlade utvrđen je upalni proces u području vrata, te je hitno izvršen operativni zahvat i drenaža upalnog procesa. Zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka, primijenjene su mjere intenzivnog liječenja, navodi se u Vladinu priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade su u 16 sati potvrdili kako je stanje ministra Ostojića vrlo ozbiljno, a RTL-u je izjavu dao i NikolaUdiljak, Interna klinika KB Sveti Duh.

Image
Image

"Što se tiče cirkulaturnog urušaja, to predstavlja najteži stupanj sepse. To je stanje kada čovjek ima pad tlaka, koji ne odgovara na nadoknadu infuzijama. Tada se počinju primjenjivati drugi lijekovi, koji su u današnje vrijeme najčešće vrlo uspješni u podizanju tog tlaka i osiguranju opskrbe krvlju svih organa".

"U principu svi septični pacijenti se smatraju životno ugroženima, sad to ovisi o individualnom pacijentu, o mjestu infekcije, dobi pacijenta i raznim drugim faktorima. Ono što je najbitnije je da se rano krene s antibiotskom terapijomm i da se rano krene s lijekovima koji podižu taj krvni tlak. U slučaju da sve krene na vrijeme, onda je moguć oporavak bez posljedica", dodao je Udiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo