borba za život / Ranko Ostojić spojen na respirator kako bi štedio snagu

Zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i dalje je ozbiljno, ali stabilno. Političaru koji se na zagrebačkom Rebru bori za život sa svih strana stižu želje za oporavak, posebno na društvenim mrežama.

21.7.2014.
19:00
VOYO logo

Ozbiljno, stabilno, ali i s minimalnim pomacima na bolje -  takvo je stanje Ranka Ostojića nakon trećeg dana intenzivne njege nakon septičkog šoka.

"Zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i dalje je ozbiljno, ali uz intenzivne mjere liječenja, stabilno. U kliničkom tijeku uočeno je blago poboljšanje upalnih parametara. Nastavljaju se postupci intenzivnog zbrinjavanja na Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti KBC-a Zagreb", priopćeno je iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su mu pluća zdrava, neslužbeno se saznaje da je Ostojić od prvog dana na respiratoru kako bi mu organizam mogao štedjeti snagu i koristiti ju za borbu protiv bolesti.

Što znači boriti se sa sepsom?

Dobri poznavatelji ovog stanja kažu kako kod pacijenata mali pomaci mogu značiti mnogo, ali i ne moraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki pomak u praćenju bolesnika, mi pratimo obično markere sepse, dobar su znak. Međutim, s obzirom na složenost bolesti, s obzirom na imunološko stanje i genetsku predispoziciju o kojoj se u zadnje vrijeme govori, vrlo je teško na osnovu malih pomaka predvidjeti definitivan ishod liječenja", pojasnio je predsjednik Hrvatskog društva za intenzivnu medicinu Ino Husedžinović.

Liječenje najčešće znači kiruršku intervenciju te tretman antibioticima. No, kako se sepsa sve češće pojavljuje, a njezina smrtnost raste, liječnici u zadnje vrijeme uz redovnu primjenjuju i takozvanu potpornu terapiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona ide u smjeru čišćenja krvi od svih medijatora, kako upalnih, tako i proupalnih. Vjerujemo da je to jedna metoda koja će se pokazati jednim značajnim poboljšanjem u liječenju septičkih bolesnika", istaknuo je Ino Husedžinović.

Potpora sa svih strana

Poboljšanje jednog takvog bolesnika, Ranka Ostojića, žele mnogi. Osim iz SDP-a, podršku su mu putem društvenih mreža iskazali i drugi kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka Ranko Ostojić pobijedi bolest", poželjela mu je Jadranka Kosor.

"Ranko Ostojić je moj stari drug. Poznajem ga više od 30 godina i cijenim ga kao dobrog čovjeka. Želim mu da pobijedi i ovu nevolju, da što prije ozdravi i oporavi se. Drži se, prijatelju", poručio mu je Goran Beus Richembergh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojićeva borba za život u KBC-u Zagreb dirnula je brojne prijatelje i štovatelje koji su na njegovom Facebook profilu ostavili poruke podrške.

"Dragi prijatelju Ranko, ti si mlad i jak čovijek i znam da će ovo proći u redu i da ćeš nam se vratiti iz bolnice nasmijan", napisao je Đuro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drž' se Ranko... Rekuperaj ala presta, je da si Dalmatinac, al' ne odgađaj to za prekosutra... Iz dišpeta ozdravi odmah sutra", napisala mu je Mara.

Svi znaju da je sada sve na Ranku Ostojiću, i njegovoj snazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo