zahtijeva prekid vatre / 'Ništa ne može opravdati nastavak napada i masakara'

Image
Foto: AP

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius istaknuo je kako Francuska želi snažno djelovati zahtijevajući trenutačni prekid vatre.

22.7.2014.
11:38
AP
VOYO logo

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius zauzeo se u utorak za prekid vatre između Izraela i Hamasa ustvrdivši da 'ništa ne može opravdati nastavak masakara'.

"U Izraelu i u Gazi situacija je vrlo, vrlo teška", kazao je Fabius po dolasku na ministaraki sastanak u Bruxelles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa ne može opravdati nastavak napada i masakara koji imaju za posljedicu brojne žrtve i mogu samo pojačati tenzije i mržnju između stanovništava", dodaje je Laurent istaknuvši da Francuska želi snažno djelovati zahtijevajući trenutačni prekid vatre.

U ponedjeljak je francuski predsjednik Francois Holland kazao da treba poduzeti sve kako bi se 'trenutačno okončala patnja civilnog stanovništva u Gazi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon i šef američke diplomacije John Kerry nalaze se u utorak u Kairu kako bi pokušali postići prekid vatre između Izraela i Hamasa nakon 14 dana izraelskog bombardiranja Gaze.

Podsjetimo, sedam Palestinaca ubijeno je u utorak rano ujutro u novim izraelskim zračnim napadima u Pojasu Gaze, priopćio je glasnogovornik palestinskih spasilačkih službi Ašraf al-Kodra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove nove žrtve povećale su bilancu žrtava te su tako do sada u izraelskoj ofenzivi ubijena 583 Palestinca, dok ih je 3.640 ranjeno tijekom dvotjednih žestokih zračnih i kopnenih napada na palestinsku enklavu, dodao je glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo