divljački napad u poreču / 'Žalim zbog nemilog događaja koji nema mjesto u civiliziranom društvu'

Nizozemski turist je dvaput uspješno operiran na KBC-u na Sušaku, gdje se i oporavlja od zadobivenih ozljeda, a prema riječima dr. Ante Lučeva koji ga je operirao, uskoro bi mogao biti pušten na kućnu njegu.

22.7.2014.
13:55
VOYO logo

Ministar turizma DarkoLorencin posjetio je danas nizozemskog turista M. Rollemana ozlijeđenog u sukobu s djelatnicima ugostiteljskog objekta u Poreču. Rolleman je dvaput uspješno operiran na KBC-u na Sušaku, gdje se i oporavlja od zadobivenih ozljeda, a prema riječima dr. AnteLučeva koji ga je operirao, uskoro bi mogao biti pušten na kućnu njegu.

Ministar je u razgovoru s Rollemanom izrazio žaljenje zbog nemilog događaja i pritom naglasio kako oštro osuđuje neprimjereno ponašanje prema našim gostima i turistima, a posebice fizičke obračune koji nikako nemaju mjesto u civiliziranom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Lorencin je Rollemanu također zaželio brz oporavak te izrazio nadu da neće percipirati Hrvatsku i njene građane kroz ovaj doista neprihvatljiv događaj. Kako je rekao, Hrvatska je poznata u svijetu kao sigurna zemlja s ljubaznim ljudima, a ovo je bio pojedinačni incident kojeg najoštrije osuđujemo.

Ministar je razgovarao i sa suprugom ozljeđenoga te se stavio na raspolaganje za sve što bude potrebno, naglasivši da će im Ministarstvo turizma i sve druge hrvatske institucije izaći u susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Policija

Divljački napad na nizozemskog turista dogodio se u nedjelju oko 20.20 sati na Trgu Matije Gupca u samom centru Poreča. Nesretni Nizozemac je zadobio teške ozljede i već je bio podvrgnut dvjema operacijama.

Naime, on je sa svojom obitelji i prijateljima došao u restoran Bijeli san u samom središtu turistima prepunog Poreča. Nakon što neko vrijeme nisu dobili naručenu hranu, 38-godišnji turist se požalio konobaru. Kako narudžba i dalje nije stizala, turisti su ponovno upitali konobare što je s njihovom hranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konobaru se nije svidjelo konstantno požurivanje pa je gostima naredio da napuste restoran te da k tome ne moraju platiti piće. Međutim, dok su napuštali restoran, ćudljivi konobari su se predomislili i počeli inzistirati na plaćanju računa za piće.

Nizozemski turist i 23-godišnji konobar, inače sin vlasnika restorana, upustili su se u kraću prepirku koja je završila tako da je razjareni mladić Nizozemca šakom srušio na pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima očevidaca, konobar je navodno imao bokser u ruci, no policija, kako neslužbeno doznajemo, nije utvrdila da je napadač koristio bilo kakav predmet.

Svjedoci su također kazali kako su još trojica konobara cipelarila sirotog muškarca na podu, dok su njegova djeca sa strane vrištala i zapomagala. Ali policija istragom nije ni to utvrdila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitna pomoć je uskoro stigla ispred restorana i pružila pomoć turistu. U KBC-u na Sušaku podvrgnut je već dvjema operacijama, a kako se saznaje, slomljena mu je čeljust, nos, ima potres mozga i otvorenu ranu na glavi.

Nasilni konobar je odmah uhićen, a, ovisno o posljedicama, mogao bi dobiti kaznenu prijavu čak za pokušaj ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porečki gradonačelnik: Ovakvim 'ugostiteljima' u ovom gradu nije mjesto

Porečki gradonačelnik EdiŠtifanić razmotrit će mogućnost oduzimanja terase ugostiteljskom objektu "Bijeli san" gdje je u nedjelju brutalno pretučen nizozemski turist, čime želi poslati jasnu poruku nulte tolerancije spram takvog divljačkog i neciviliziranog ponašanja, priopćeno je danas poslijepodne iz Grada Poreča.

Izrazivši žaljenje zbog incidenta, Štifanić je izvijestio javnost kako će Grad Poreč u suradnji s porečkom Turističkom zajednicom pokriti sve troškove boravka obitelji nizozemskog turista "u znak isprike sa željom da se barem djelomično ublaže posljedice ovog nesretnog događaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani, sadašnji i budući turisti moraju znati da se u Poreču mogu osjećati sigurno i ovakvim "ugostiteljima" u ovome gradu zasigurno nije mjesto.

"U ime svih građana Poreča i svoje osobno, najoštrije osuđujem nemili događaj te pozivam mjerodavne da u što kraćem roku sankcioniranju počinitelje maksimalnom kaznom," poručio je gradonačelnik Štifanić u priopćenju za javnost i dodao kako je Poreč turistički grad poznat po otvorenosti i toleranciji, a ovakav brutalan čin, kako je naveo, "nanio je ogromnu štetu našem turističkom imidžu, ali i dostojanstvu naših stanovnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo