OFENZIVA UKRAJINSKE VOJSKE / Pobunjenici napustili položaje na rubovima Donjecka

Image
Foto: AP

Proruski pobunjenici napuštaju svoje položaje na rubovima istočnog ukrajinskog grada Donjecka i povlače se prema njegovom središtu, izjavili su u srijedu ukrajinski vojnici dužnosnici.

23.7.2014.
11:31
AP
VOYO logo

KIJEV - Proruski pobunjenici napuštaju svoje položaje na rubovima istočnog ukrajinskog grada Donjecka i povlače se prema njegovom središtu, izjavili su u srijedu ukrajinski vojnici dužnosnici.

Stanovnici su izjavili da su pobunjenici, koji žele neovisnost od Kijeva za regiju Donbasa, iskopali rovove u središtu Donjecka kod glavnog sveučilišta gdje žive u studentskom domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinske snage natjerale su pobunjenike natrag u njihova dva glavna uporišta - Donjeck i Luhansk - zauzimajući sela i predgrađa oko njih.

"U Donjecku su pobunjenici masovno napustili svoje položaje i krenuli prema središnjem dijelu grada", priopćeno je iz stožera protuterorističke operacije Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se isključiti mogućnost da bi takvo njihove kretanje moglo ukazivati na širenje panike i pokušaje da napuste mjesto sukoba", ocjenjuje ukrajinski stožer

Stanovnici su rekli da su čuli granatiranje tijekom noći na srijedu te da je jedna granata pogodila kemijsku tvornicu u gradu i prouzročila požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukoba tijekom noći bilo je i u Luhansku, kazali su dužnosnici u Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo