veliki dan za otok Giglio / Posljednje putovanje Coste Concordie: Vuku brod prema Genovi

Image
Foto: AP

Dva tegljača vuku Costu Concordiu, brod dvostruko veći od Titanica, s otoka Giglio prema Genovi.

23.7.2014.
16:43
AP
VOYO logo

Posljednje putovanje Coste Concordie počelo je u srijedu s otoka Giglio pred stotinama znatiželjnika i stanovnika tog toskanskog otoka, dvije i pol godine nakon nasukavanja turističkog kruzera u kojem su poginule 32 osobe.

Tegljači vuku Concordiu brzinom od nešto više od dvije nautičke milje na sat (oko 4 kilometra), objavila je mrežna stranica Marinetraffic, koja omogućuje praćenje pomorskog prometa u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisuću i petsto stanovnika otoka je, nakon 30 mjeseci čekanja, početak operacije odsukavanja olupine golemog turističkog broda pozdravilo brodskim sirenama, crkvenim zvonima, uz pljesak inženjera u kontrolnoj dvorani.

Dva tegljača vuku Costu Concordiu, brod dvostruko veći od Titanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se odvija po predviđanjima, to je veliki dan za otok Giglio, ali bit ćemo mirni tek kad stigne u Genovu, gdje će ga rastaviti", rekao je na početku operacije odsukavanja Južnoafrikanac Nick Sloane, voditelj izvlačenja broda.

Kruzer, polovica trupa kojeg je tek nedavno izronila iz mora nakon dosad neizvedene operacije na brodu te veličine, plovit će oko četiri dana Mediteranom prema brodogradilištu u Genovi, gdje će biti u potpunosti rastavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo