sve kasni mjesec dana / Konačno krenula obnova Slavonije: Radovi na samo jednoj kući!

Vlada je napokon i krenula u obnovu poplavljenih kuća u Slavoniji! Uz to što kasne gotovo mjesec dana - radovi su počeli u samo jednoj kući u Strošincima. Iz Ministarstva graditeljstva poručuju da će ih sutra biti više – 'čak' 6, a u provjeru će stići i premijer Zoran Milanović.

24.7.2014.
18:33
VOYO logo

Oblak prašine – toliko željno iščekivan. Država je konačno krenula s obnavljanjem poplavljenih područja u Slavoniji, a Lucina obitelj prva je dočekala državnu obnovu.

''Konačno smo to dočekali i presretni smo'', kaže Luca iz Strošinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U roku od mjesec dana izvođači su se obvezali kuću osposobiti za život, počeli su s obijanjem žbuke, nakon čega dolazi malo sušenja i stavljanja nove žbuke, i tako dalje redom.

Obitelji je bilo ponuđeno 40 tisuća kuna u dvije rate, no s obzirom na štetu, odabrali su organizirane radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S obzirom da je 20 tisuća kuna malo novaca da se to sve napravi u kući, mi smo ipak odlučili da nam država obnovi kuću jer smo sigurni da će to biti napravljeno bolje i da će se sve kompletno odraditi'', objašnjava Luca.

Većina vlasnika u Strošincima ipak je odabrala isplatu novca. Sedam obitelji dobilo ga je danas, šest će ga dobiti sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kažu da je jutros sedam obitelji isplaćeno. Nama još ništa nije stiglo, zvali smo i u Finu, kažu da još nema nikakvih papira'', rekao nam je MarkoVidović, također iz stradalih Strošinaca.

Josip još nije potpisao izjavu ni za jedno ni za drugo, jer je nezadovoljan kategorizacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vlada nije došla vidjeti koliko je to bilo vode, samo su linearno raspodijelili taj novac i ja sam time nezadovoljan'', komentira Josip.

Iz Ministarstva graditeljstva poručuju da su papiri zasad spremni za obnovu samo 6 kuća - 3 u Strošincima i 3 u Đurićima, te da majstori stižu najkasnije sutra. Jučer su rekli da će doći danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica graditeljstva za danas je najavila i početak obnove u Gunji, no posao još nije počeo.

''Evo danas bi trebala stići ta završna komisija da sve pregleda, potpiše i onda donese odluku, nakon čega moramo čekati još 15 dana'', zabrinut je branko iz Gunje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucina kuća u Strošincima za sada je prva i jedina oko koje se nešto konkretno poduzima.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo