Nestabilno ljeto / Hrvatsku očekuje novo zahlađenje vremena

Nad Hrvatsku ponovno stiže pogoršanje vremena. Prvo udara na sjeverni Jadran, dok će u u nekim dijelovima unutrašnjosti dnevne temperature pasti i ispod 20 stupnjeva. Stručnjaci upozoravaju - ovakvih ekstremnih vremenskih situacija bit će sve više.

24.7.2014.
18:44
VOYO logo

Uz Dobru i Mrežnicu kao da je jesen. Mještani su zauzeti oko drva za ogrjev. Već se nekoliko dana u Rijeci ne kupa nitko, a pravo zahladnjenje tek stiže za vikend.

''Vidim da se ljudi kupaju, a sad ovih dana otkako sam došo, nema nikog tu na kupalištu'', komentira Marko iz Karlovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljepote Mrežnice razgledavaju turisti koji su još jučer bili na moru. Svi s Jadrana nose barem poneko neugodno iskustvo. U zraku su viroze, a ne živi se dobro od turizma.

Usred sedmog mjeseca Mali Lošinj bilježi rekordno mali broj turista, što je nevjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nevjerojatno se, tvrde stručnjaci, polako treba privikavati. I sve manje ćemo u budućnosti biti u stanju prepoznati pojedino godišnje doba.

''Nemamo ono standardno ljeto kakvo smo imali zadnjih nekoliko godina. To znači da ćemo u sveukopnoj klimi imati sve više ekstrema i pojava na koje nismo navikli'', tvrdi klimatolog Branko Grisogono.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljeto u gradu obično se provodi s mislima na more, no ove je godine kod većine građana nešto drukčija situacija, tako i kod Željke iz Zagreba.

''Godišnji je završio, morali smo se vratiti i sada do kraja ljeta radimo.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vikend slijedi nova promjena vremena. Oborine i osvježenje, osobito u Lici i Gorskom kotaru, a temperature će za koji stupanj pasti i na Jadranu.

''Za vikend nam stiže nova promjena vremena uz kišu i grmljavinske pljuskove, a u nedjelju će osvježiti posebno na zapadu zemlje gdje temperature neće prelaziti 24 stupnja'', objasnila je meteorologinja Tea Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestabilno i svježije vrijeme uz oborine očekuje se i početkom idućeg tjedna.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo