ČETIRI TISUĆE KUNA PO OSOBI / Kreće drugi dio isplata pomoći osobama s poplavljenih područja

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Hrvatski Crveni križ na konferenciji za medije izvijestio je da kreće i druga faza isplata pomoći od 4.000 kuna po osobi i to onima koji su 16. svibnja imali prebivalište i borave na poplavljenom području.

25.7.2014.
12:44
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski Crveni križ na današnjoj je konferenciji za medije izvijestio o aktivnostima na područjima pogođenima poplavama te o drugoj fazi isplate novčane pomoći osobama s pogođenih područja.

Od 3. do 24. srpnja Crveni križ isplatio je glavninu prvog djela pomoći od po 4.000 kuna - ukupno 29.304.000 kuna za 7.326 stanovnika koji su imali prava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada kreće i druga faza isplata pomoći od 4.000 kuna po osobi i to onima koji su 16. svibnja imali prebivalište i borave na poplavljenom području. Uvjet je i da se njihov stambeni objekt nalazi na popisu Ministarstva graditeljstva u jednoj od 4 kategorije oštećenja, za razliku od prvog puta kada se novac dijelio po popisima koje su slali načelnici.

No broj ljudi na popisu bit će za oko 2000 manji jer su načelnici nekih poplavljenih područja, poput Pleternice i Kostajnice rekli vodstvu CK-a da je novac potrebniji županjskoj Posavini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isplata kreće kad dobiju popis procjenjenih kuća od Ministarstva pa će slijedom toga neki novac dobiti već za par dana, a neki za mjesec. Novac će se dobivati i za novorođenu djecu. Za to je predviđeno 28 milijuna kuna, a onda će se vidjeti i što s novcem koji ostane (ukupno je prikupljeno 65 milijuna kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo