NALJUTILA IH SPORA OBNOVA / Nezadovoljni građani opet pitanjima 'rešetali' Milanovića!

Predsjednik Vlade Zoran Milanović obišao je danas Osnovnu školu u Gunji u kojoj su u tijeku obnoviteljski radovi, a zatim i Strošince u kojima je jučer počela obnova obiteljskih kuća za koju je ocijenio da se radi razumno brzo te da država postupa jednako prema svima.

25.7.2014.
18:06
VOYO logo

STROŠINCI - Predsjednik Vlade ZoranMilanović obišao je danas Osnovnu školu u Gunji u kojoj su u tijeku obnoviteljski radovi, a zatim i Strošince u kojima je jučer počela obnova obiteljskih kuća za koju je ocijenio da se radi razumno brzo te da država postupa jednako prema svima.

Premijer je obišao obiteljske kuće LuceBiberović i TomislavaCvjetkovića. U dvorištu Luce Biberović, čiju kuću obnavlja država, premijera Milanovića, u čijoj je pratnji bila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš, dočekalo je nekoliko mještana Strošinaca nezadovoljnih brzinom obnove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima jednog od njih JosipaAračića, najveći je problem na terenu "previše papirologije i administriranja".

"Uvijek kada se radi i ljudima pokušava pomoći, bude nezadovoljnih. Ljudi su imali mogućnost uzeti novac, a mogli su i birati da se u organizaciji države izvode radovi. A ima i onih koji su se tu u kalkulaciji malo preračunali i stoga je katkad i opravdano ljudsko nezadovljstvo", rekao je Milanović pošto je obišao obiteljsku kuću TomislavaCvjetkovića, koji je odlučio uzeti novac i kuću obnoviti sam, te se, kako je rekao, nije pokajao zbog te odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je ocijenio kako je, kada se sve sagleda, organizacija obnove dobra, da se radi razumno brzo i da je država pokazala da je tu radi građana. Također je rekao kako država prema svima postupa jednako.

"Ako netko ima informacija da je nekome pogodovano ili da je dobio naknadu za kuću u kojoj je voda bila samo u dvorištu, a čujem i to, neka prijavi", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima ministrice Anke Mrak-Taritaš, ekipe stručnjaka obišle su oštećene kuće i utvrdile njihovo stanje, a vlasnici kuća potpisivali su zapisnike i svatko je pritom imao pravo izabrati hoće li uzeti novac ili će obnovu kuće prepustiti državi.

Nakon što pojedine kuće budu gotove, radovi će se parafirati, a podatci će biti poslani uredu za stambeno zbrinjavanje koji osigurava namještaj, navela je proceduru obnove oštećenih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekome se čini da je to sporo i dugo, ali za sve što činimo moramo imati opravdanje. Tako je - kako je, brže ne može", rekla je Mrak-Taritaš, dodajući kako je na području Strošinaca i Đurića potpisano 50-ak izjava od kojih se šest odnosi na građane koji žele da im država obnovi kuće, a ostali žele isplatu novca.

Također je najavila da će od idućega tjedna ministarstvo pozvati mještane Posavskih Podgajaca, a zatim i Rajeva Sela, Račinovaca i Gunje, čije su kuće svrstane u prvu i drugu kategoriju, da se očituju o tome žele li novac ili će im kuću obnoviti država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo