NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM / Gužve na cestama: Na Lučkom kolona dugačka osam kilometara

Kolona vozila pred naplatnom postajom Sveta Helena duga je oko 5 kilometara, dok je kolona vozila na ulasku na autocestu A1, pred naplatnom postajom Lučko iz smjera Buzina oko 3 km, a iz smjera Jankomira oko 4 km. Na naplatnoj postaji Lipovac na izlasku s autoceste A3 Zagreb-Lipovac kolona vozila duga je 2-3 km.

26.7.2014.
12:43
VOYO logo

Promet je pojačan na autocesti A4 Zagreb-Goričan, u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u oba smjera te na Krčkom mostu gdje su mogući povremeni zastoji u smjeru kopna, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 12,15 sati.

Kolona vozila na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatnom postajom Sveta Helena, u smjeru Zagreba, duga je oko dva kilometra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naplatnim postajama Lučko kolona vozila na ulasku na autocestu A1 iz smjera Buzina duga je oko osam, a iz smjera Jankomira oko tri kilometra, dok je na izlazu s autoceste, u smjeru Zagreba, kolona vozila duga oko pet kilometara. Zbog pojačanog prometa policija djelomično preusmjerava promet na naplatne postaje Demerje u smjeru Zagreba, gdje je, samo danas, moguće plaćati cestarinu i u gotovini.

Na autocesti A3 Zagreb-Lipovac u zoni naplatne postaje Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo kolona je duga oko sedam kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Istarskom ipsilonu od naplatne postaje Umag prema graničnim prijelazima Kaštel i Polovanija kolona vozila duga je oko pet kilometara. Pojačan je promet i u smjeru Pule, no za sada nema dužih čekanja. Pojačan je promet i na naplatnim postajama Lupoglav, u oba smjera.

Zbog pojačanog prometa na naplatnim postajama Rupa, na dionici autoceste A7 između graničnog prijelaza Rupa i čvora Diračje, mogući su povremeni zastoji, u oba smjera kao i na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog gustog prometa na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i čvora Maslenica, u oba smjera, vozi se u koloni uz povremene zastoje.

Povremeno je pojačan promet duž Istarskog ipsilona kao i duž Jadranske magistrale te na prilazima turističkim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima. Promet je pojačan u oba smjera na prijelazima Kaštel i Metković - čekanja do 2 sata, te na prijelazima Rupa, Pasjak i Karasovići. Pojačan je promet na izlasku iz zemlje na prijelazu Bajakovo - kolona je duga oko sedam kilometara, a čekanja su od 2 do 3 sata, na prijelazu Klek - čekanja su do 2 sata. Promet je pojačan na izlasku iz zemlje na prijelazima Slavonski Brod, Stara Gradiška - čekanja do sat vremena i Županja, te na ulasku u zemlju na prijelazima Bregana i Macelj. Pojačan je izlaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Granični prijelaz Gunja otvoren je za osobna vozila, bicikliste i pješake. Tijekom cijele turističke sezone, a posebice vikendima, očekuje se pojačan promet na graničnom prijelazu Metković. HAK savjetuje vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela koji je smješten na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, a na kojem nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo