Kriza u Osijeku okončana / Pucnje koji su im ubili majku čule i dvije djevojčice

Tri mrtve osobe - epilog su današnje cjelodnevne drame u Osijeku. Dio grada bio je pod policijskom opsadom, građani su bili evakuirani, a neizvjesnost je rasla iz sata u sat. Rafalom iz automatske puške bivši branitelj ubio je suprugu i gosta kafića, te prijetio bombom. Na kraju je presudio sam sebi.

26.7.2014.
15:39
VOYO logo

Više od pet sati drame. I onda pucanj. Specijalci ulijeću - ubojica dvoje ljudi presudio je sam sebi.

"Policijski službenici su ulaskom u objekt vidjeli mrtvo tijelo muške osobe. zadada utvrđujemo njegov način i uzrok smrti", izjavio je glasnogovornik Pu osječko-baranjske DarijoPremec.

Ubilački pohod počeo je prije podne - u kafiću nasuprot trgovačkog centra u Osijeku.

"Njegdje oko pola dvanaest mi smo bili na kavi i začuli smo 10-15 pucnjeva. Nismo odmah shvatili, i nakon pet minuta je došla policija. Ogradili su križanje. Onda smo shvatili da se nešto događa. Počela je međusobna pucnjava", kazao je jedan od očevidaca.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL



U nekoliko sekundi dva su se života ugasila. Ljubomnorni je suprug refalom ubio svoju ženu i gosta u kafiću. Svemu je prethodila svađa.

"Naša je djelatnica kasnila na posao. Kad je došla, pitao sam je što nije u redu. Rekla je - pitanje je rastava sa mužem", izjavio je sin vlasnika kafića TihomirMeđugorac.

Dio gostiju uspio je pobjeći. Vidno u šoku svjedočili su policiji o tragediji.

"Bio je ljut jer je u pitanju rastava. Jedan gost se umiješao, Drago. Počela je prepirka. Drago mu je rekao 'nećeš ti potegnuti ništa za oružjem'. I ovaj je otišao u svoje vozilo. Izvadio iz karavana pušku i vratio se nazad".

Pucnje koji su im ubili majku čule su i dvije djevojčice. Otac ih je, neslužbeno doznajemo, nazvao telefonom prije, ali nije završio poziv. Nakon masakra ubojica se zatvorio u kafić i odbijao izaći.

"Službeni pregovarač odrađuje posao iz svoje nadležnosti postupanja. Naravno da se ide, prema zakonu, najmanjom mogućom mjerom na uhićenje osobe", kazao je Premec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL



Naoružan automatskom puškom i bombama prijetio je samoubojstvom, ne želeći u zatvor. Specijalna policija u akciji, snajperi u pripavnosti.

"Rekli su nam da bi trebali pristup krovu. Otišli su gore, pretpostavljam snajperist i još jedan pripadnik specijalne policije. Drugi je specijalac ostao tu ispod drveta", ispričao nam je očevidac.

Kao u akcijskom filmu - policija je blokirala cestu sa svih strana - stigla su i hitna pomoć i vatrogasci. Na kraju su potjerali i novinare koji su radili svoj posao. Trgovački centar napustili su svi koji su stigli na vrijeme.

Što je od oružja imao sa sobom ubojica, koji su motivi krvavoga pohoda, osim ljubomore, istražit će policija. Očevid je počeo. I trajat će do dugo u noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo