britanija optužuje rusiju / 'Malezijski avion vrlo vjerojatno srušen ruskim projektilom!'

Image
Foto: Twitter/RT

Foreign Office priopćio je kako je Rusija objavila niz kontradiktornih tvrdnji o padu aviona u kojem je poginulo svih 298 putnika i članova posade, među kojima je bilo i desetero Britanaca

26.7.2014.
18:23
Twitter/RT
VOYO logo

Britanija je u subotu optužila Rusiju za lažne tvrdnje u vezi s malezijskim zrakoplovom srušenim u istočnoj Ukrajini te ustvrdila da je "vrlo vjerojatno" kako ga je srušio projektil nabavljen u Rusiji, a ispaljen s položaja proruskih separatista.

Foreign Office priopćio je kako je Rusija objavila niz kontradiktornih tvrdnji o padu aviona u kojem je poginulo svih 298 putnika i članova posade, među kojima je bilo i desetero Britanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanija zna i za podatke koji daju naslutiti da su separatisti planirali razbacati dijelove drugoga aviona na mjesto pada malezijskoga Boeinga 777, kako bi zavarali istražitelje, kaže se u priopćenju.

Britansko je priopćenje objavljeno pošto je ruski veleposlanik u Britaniji AleksanderJakovenko novinarima u četvrtak rekao da tvrdnje kako je Rusija umiješana u rušenje "ne drže vodu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje Foreign Officea nazvano "Ruski mitovi o MH17" odbacilo je tvrdnje Kremlja da samo pruža humanitarnu pomoć separatistima te da zapadni dokazi koji navodno pokazuju suprotno nemaju nikakav kredibilitet.

"Kad se zna koliko ima dokaza, a sve ih je više, bez uvjerljivih dokaza za suprotno, smatramo da je veoma vjerojatno da je let MH17 srušen ruskim projektilom zemlja-zrak SA-11, kojim su rukovali s područja proruskih separatista koji u Ukrajini uživaju rusku potporu", kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rusija je objavila velik broj kontradiktornih tvrdnji koje jedna drugu isključju, a za taj napad okrivljuju Ukrajinu, ali one se ne temelje na činjenicama", dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo