RTL saznaje / Koliko košta dan godišnjeg odmora u Dubrovniku?

Dubrovnik je jedna od najprivlačnijih destinacija jadranske obale za nešto imućnije turiste. Između ostalih, ljetos ga je posjetila njemačka kancelarka Angela Merkel, a od jučer ondje boravi i aktualni svjetski prvak Bastian Schweinsteiger i njegova žena. No, koliko košta pristojan odmor u Dubrovniku? Odgovor saznajte u prilogu.

26.7.2014.
18:40
VOYO logo

Denise je stigla iz novozelandske zime u dubrovačko ljeto. Stradunska kava od 23 kune savršeno joj odgovara.

''Mislim da vrijedi svake lipe. Sjedim ovdje u centru usred prekrasne akcije, ljudi prolaze, predivno'', oduševljena je Denise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto dalje na Stradunu, pivo i sok ovi su Britanci platili više od 90 kuna.

''Nije skupo ako usporedim sa cijenama u svojoj zemlji, a usluga je odlična'', tvrdi Joanna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kuglicu sladoleda potrebno je izdvojiti 10 kuna, no kada ste u Dubrovniku, naravno da ćete htjeti posjetiti i neke njegove znamenitosti. Nakon kave, pića i sladoleda valjalo bi provjeriti cijene u muzejima. Ulaznica vrijedi 80 kuna.

Ako pak umjesto muzeja radije birate ekskluzivni dio plaže poput Sindi, suncobran i ležaljku –  platit ćete 130 kuna na dan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ručak u ekskluzivnom dubrovačkom restoranu stoji od 500 kuna po osobi. Za đir po zidinama treba izdvojiti 100 kuna. Zbrojimo li sve na hrpu, ugodno proveden dan u Dubrovniku - turista stoji gotovo 1000 kuna.

Amerikancu ili Britancu prihvatljivo - većini domaćih turista - nezamislivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onaj jeftiniji Dubrovnik rijetko se spominje, a on se nalazi tek nekoliko metara od Straduna. Neočekivao, ali za njega znaju i stranci. Ondje kavu možete popiti i za 8 kuna.

Pretražite li malo bolje po gradu, možete naći i pristojan ručak za 40 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad turistima nudi i kupnju Dubrovnik carda za 180 kuna, a ona donosi mnoge pogodnosti poput popusta u restoranima ili kafićima te ulazak u muzeje, zidine, javni gradski prijevoz popuste u renta caru.

Ne trebate se prezivati Rokefeller kako biste uživali u Dubrovniku. 200 do 300 kuna turistu bi na dan moglo biti posve dovoljno. No, ako volite ekskluzivno, očekujte i ekskluzivne cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo