bez ikakvog upozorenja / Sjeverna Koreja opet provocira: Ispalili projektil u Japansko more

Image

Sjeverna Koreja testirala je balistički projektil dometa do 500 kilometara. Pjongjang ovaj put nije uoči lansiranja projektila izdao zabranu letova i plovidbe u tom području.

27.7.2014.
10:29
VOYO logo

Sjeverna Koreja testirala je još jedan projektil kratkog dometa koji je završio u moru, a ovo je 15. put ove godine da je Pjongjang testirao svoje raketno oružje, objavila je u nedjelju južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Glavni stožer južnokorejske vojske je priopćio da je Sjeverna Koreja 'u Japansko more ispalila raketni projektil kratkog dometa'. Radi se o balističkom projektilu dometa do 500 kilometara koji je lansiran s Cap Jangsana u obalnom području zapadnog dijela Sjeverne Koreje, nedaleko od linije razdvajanja dviju država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjongjang ovaj put nije uoči lansiranja projektila izdao zabranu letova i plovidbe u tom području. Japanski premijer Shinzo Abe izrazio je 'žestoko negodovanje' zbog postupka Sjeverrne Koreje.

"Moramo sve učiniti da Sjeverna Koreja shvati da razvoj nuklearnog programa i balističkih projektila ne idu zajedno s gospodarskim razvojem", kazao je Abe, trenutno u posjetu Meksiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće sigurnosti UN-a donijelo je nekoliko rezolucija kojima se Sjevernoj Koreji zabranjuje testiranje raketa korištenjem tehnologije balističkih projektila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo