NESLUŽBENI PODACI / Tajna crne kutije: Malezijski zrakoplov je srušen projektilom?

Image
Foto: AP Images

Međunarodni stručnjaci odustali su u nedjelju od planiranog obilaska mjesta pada malezijskog zrakoplova na istoku Ukrajine zbog sukoba između proruskih pobunjenika i ukrajinskih vojnika u tom području.

27.7.2014.
15:39
AP Images
VOYO logo

Neobjavljeni podaci iz crne kutije malezijskog aviona koji je srušen iznad Ukrajine pokazuju da je avion pao zbog toga što je više puta pogođen šrapnelima uzrokovanima eksplozijom projektila.

"Projektil je napravio ono za što je dizajniran - za rušenje aviona", rekao je neimenovani europski dužnosnik za zračnu sigurnost za CBS News.

Podaci zabilježeni u crnoj kutiji upućuju na "veliku eksplozivnu dekompresiju". Riječ je o prvim neslužbenim podacima o sadržaju crne kutije, koja je poslana na detaljnu analizu u London.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sukoba stručnjaci odustali od obilaska mjesta pada

Međunarodni stručnjaci odustali su u nedjelju od planiranog obilaska mjesta pada malezijskog zrakoplova na istoku Ukrajine zbog sukoba između proruskih pobunjenika i ukrajinskih vojnika u tom području, objavio je voditelj promatračke misije OESS-a.

"Čuli smo da su sukobi nastavljeni. Ne možemo preuzeti taj rizik", rekao je novinarima AlexanderHug, zamjenik voditelja promatračke misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topnička vatra čula se kilometar do mjesta nesreće i vidio se crni dim, javio je fotograf agencije France presse koji je vidio ljude kako bježe. Obližnja kontrolna točka napuštena je.

"Stanje sigurnosti na putu prema mjestu nesreće i na samoj lokaciji neprihvatljivo je za nenaoružanu promatračku misiju", istaknuo je Hug u društvu nizozemskih i australskih stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sukobi na tom području vrlo će vjerojatno utjecati na mjesto nesreće", dodao je.

Deset dana nakon pada zrakoplova Boeing 777 kompanije Malaysia Airlines na letu od Amsterdama do Kuale Lumpura s 298 osoba, ostaci tijela i dijelovi aviona te predmeti još su raštrkani na mjestu nesreće na koje su inspektori imali ograničen pristup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto nesreće trebalo je stići u nedjelju trideset stručnjaka sudske medicine iz Nizozemske i Australije kao i nenaoružani policajci iz tih zemalja, no odustali su iz sigurnosnih razloga.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo