Alarm je i dalje upaljen / Ciklona tutnji Hrvatskom, a stiže i nova još opasnija!

Opasna ciklona već 24 sata tutnja nad Hrvatskom. Zahvatila je većinu zemlje, a gdje god da je prošla, za sobom je ostavila potop i materijalnu štetu. Najgore je bilo u Dubrovniku koji se našao u samom središtu oluje praćene jakim vjetrom, grmljavinom i pijavicama. Zbog visokih valova u Gaženici se dogodio i sudar dvaju trajekata.

27.7.2014.
18:46
VOYO logo

Dubrovnik je bio na udaru oluje. A Stradun ostao neprepoznatljiv nakon udara vjetra. Hrpe drva i željeza zatrpale su stari grad. Letjeli su suncobrani, stolovi, stolice, razbježali se gosti s terasa.

Oluja je iznenadila ugostitelje koji skupljaju porušeni inventar i čiste Stradun od smeća. Turisti koji su se došli okupati nisu ni sanjali da će se klizati natopljenim Stradunom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo iz kišne Švicarske da uhvatimo malo sunca i pogledajte što nas je dočekalo. Valjda će sutra biti bolje", rekla je Loren iz Švicarske.

Pijavica je harala morem kod Orebića. Velikom brzinom s pučine se približila obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilna kiša sručila se i na otok Vis. Stepenice su se pretvorile u slapove, poplavile su ulice Komiže.

Sinoćnje nevrijeme na zadarskom području uzrokovalo je sudar dvaju trajekata u luci Gaženica. Posada je ostala nemoćna kada je kod privezivanja olujni vjetar zanio "Bartola Kašić" koji je udario "Vladimira Nazora". Nitko nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puhalo je, padala je velika kiša, nije se vidio prst pred okom. Tu je stao, čekao da stane nevrijeme. Kad je stalo, onda je pokušao ući ovamo", ispričao je očevidac.

Dok "Bartol Kašić" mora na popravak, drugi trajekt pretrpio je manja oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu su pale velike količine oborina. Najviše na Komiži gotovo 50 litara te na Mljetu. Nešto manje na Lastovu, Hvaru i na području Zadra.

U Zagrebu je prošle noći vjetar otpuhao nekoliko krovova. Voda je opet ušla u podrume u Sesvetskom Kraljevcu pa su vatrogasci intervenirali više od stotinu puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme se s velikom količinom oborina možemo očekivati ponovno sredinom tjedna.

"Već sutra još snažnija ciklona zahvatit će Veliku Britaniju, preko zapadne Europe doći će do naših krajeva, gdje će se formirati ciklonalni centar, što znači novo nevrijeme i novi pad temperatura", rekla je meteorologinja RTL-a TeaBlažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavlja se nestabilno i promijenjivo ljeto. Rijetki pamte ovoliko kiše, vjetra i oluje koji u cijeloj zemlji uzrokuju niz problema.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo