Nova vrsta prijevoza na obalama / Zaboravite trajekte, prvi hidroavion poletjet će za dva tjedna!

Hidroavioni kao prijevoz do hrvatskih otoka - nisu ideja od koje se odustalo iako nisu poletjeli prije početka turističke sezone, kako je bilo planirano! Dragana Eterović razgovarala je s investitorom koji joj je otkrio nakon svih prepreka prvi hidroavion poletjet će prema Hvaru za dva tjedna.

27.7.2014.
18:38
VOYO logo

Na postavljeni ponton u Resniku za sad pristaju tek brodovi koji sudjeluju u radovima, ali prema očekivanjima investitora, uskoro će tu biti pristanište za hidroavione. 

"Sretni smo što možemo najaviti da ćemo za dva tjedna imati prve letove ovdje iz Resnika prema Jelsi na Hvaru", rekao je Klaus Dieter Martin, direktor European Coastal Airlinesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće dvije luke su Pula i Rab za koje imaju dozvole, no plan je razgranati mrežu luka za hidroavine i na ostale otoke i obalne gradove.

"U prve dvije do tri godine planiramo uložiti 30 milijuna eura. Ali tu ima još potencijala pa sljedećih pet godina možemo očekivati i veća ulaganja u infrastrukturu. Već sad imamo zaposleno 46-ero ljudi, a još nismo ni poletjeli", optimističan je Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnicima koji stižu u splitsku zračnu luku putovanje do otoka može se otegnuti. Treba stići do Splita, a zatim tek trajektom ili katamaranom do odredišta. Letjeti hidroavionima, bez obzira na cijenu, prihvatljivo im je.

A što se tiče cijena, promotivna cijena leta do Jelse bit će 99, a kasnije 199 kuna. No do udaljenijih odredišta cijene će ipak biti više. Prvi hidroavnioni su spremni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove ćemo godine imati četiri aviona, dva veća s 19 sjedala i dva manja. Planiramo ih kupiti još 4 do 5, ali sve će ovisiti o dozvolama za koncesije", otkrio je Martin svoje planove.

Razgranata mreža hidroaviona po Jadranskoj obali čak do Italije za sada je tek u planovima. Razvoj potpune nove infrastukture, zapošljavanje stotina ljudi i velika ulaganja čine se daleko, barem dok prvi hidroavion ne poleti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo