proračunati lopovi / Osmorica Rumunja krala gorivo od usnulih kamiondžija!

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Prva se dogodila sa srijede na četvrtak na odmorištu kod Sredanaca, gdje je iz kamiona srbijanskih oznaka navodno ukrao 750 litara goriva i rezervni kotač.

28.7.2014.
16:40
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Dvije skupine s po četiri Rumunja uhićene su nakon što su na odmorištima uz autocestu A3 u više navrata organizirano krali gorivo iz parkiranih kamiona dok su njihovi vozači spavali, pa ga potom pretakali u svoje kamione i za to dobivali novac od svojih poslodavaca.

Brodsko-posavska policija izvijestila je danas kako se prva skupina od četiri Rumunja (26, 36, 37 i 55 godina) sumnjiči da je prije četiri dana iza ponoći kod odmorišta Dragalić iz nezaključanog rezervoara kamiona BiH registracija ukrala oko 500 litara goriva, a 37-godišnjaka iz te skupine za još tri krađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva se dogodila sa srijede na četvrtak na odmorištu kod Sredanaca, gdje je iz kamiona srbijanskih oznaka navodno ukrao 750 litara goriva i rezervni kotač. Istu noć je na odmorištu Staro Petrovo Selo 850 litara goriva ukrao iz drugog srbijanskog kamiona, a na području Sisačko-moslovačke županije iz bosanskohercegovačkog kamiona još 350 litara.

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Drugu skupinu lopova činila su četiri Rumunja u dobi od 26, 27 (dvojica) i 34 godine. Dugoselski policajci uhitili su ih pod sumnjom da su u noći prošloga četvrtka na odmorištu kod Sredanaca iz dva kamiona bugarskih i slovenskih registracija ukrali 700 litara goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik načelnika PU brodsko-posavske Ivica Ostrun rekao je na konferenciji za novinare kako su Rumunji također vozači kamiona koji su od svojih poslodavaca dobivali novac za gorivo, kojim su se na putu u inozemstvo opskrbljivali iz tuđih kamiona. "Parkiraju se uz drugi kamion i dok njegov vozač spava, uz pomoć ugrađene pumpe pretoče gorivo u svoj kamion", rekao je Ostrun. Osim ugrađenih pumpi kod lopova su pronađena i kliješta za sječu lokota na rezervoarima te crijeva za pretakanje.

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ostrun je napomenuo i da ovakva praksa rumunjskih kradljivaca goriva nije ograničena samo na Hrvatsku, jer su slične pojave zabilježene i u Španjolskoj te drugim zemljama. Zbog načina na koji kradljivci djeluju policija drži otvorenom i mogućnost da se radi o organiziranom kriminalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nastavlja nadzirati autocestu, a bolji nadzor trebala bi olakšati i saznanja dobivena tijekom ove dvije istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo