prisilno slijetanje projekta / Zadar je uzletio na irskim krilima, sada se javljaju turbulencije!

Zadar je pak uzletio na irskim krilima. No, turbulencije između niskobuđetnog avio prijevoznike Ryanaira, grada i države umalo su završile prisilnim slijetanjem cijelog projekta kojemu je cilj u Zadar prevesti pola milijuna putnika na godinu!

28.7.2014.
19:24
VOYO logo

Vlasnica apartmana MarijaRadak ovaj stan iznajmljuje turistima kao apartman već pet godina. Orijentirana je na avio goste i zadovoljna bookingom.

"Prvenstveno radimo s gostima koji dolaze Ryanairom i naša sezona traje od 1. travnja s prvim letom do zadnjeg u desetom mjesecu kad su gotovi letovi", kazala nam je.

Zahvaljujući putnicima koji dolaze tom niskobudžetnom kompanijom, zadarski Poluotok ove je godine u privatnom smještaju dobio novih 600 kreveta, pa ih sada sveukupno ima 1300. No, godišnji ugovor o oglašavanju, uvjet da irski avioprijevoznik slijeće u Zadar, sa 10,4 milijuna kuna narastao je za PDV, onosno 2,6 milijuna kuna. Polovicu će uplatiti Ministarstvo turizma, a polovicu moraju ostali potpisnici ugovora.

"Mi ih ispunjavamo kompletno, inače ne bi oni ostali ovdje da se ne ispunjava i to je njihovo pravilo koje vrijedi u cijelom svijetu. Ne daj bože da se dogodi neki krivi korak to bi ostavilo nesagledive posljedice", izjavio je ZvonkoŠupe, direktor Turističke zajednice Grada Zadra .

Marija je jedna od onih iznajmljivača koja razumije moguće razmjere štete pa je spremna sudjelovati u sufinanciranju projekta sa stotinjak kuna godišnje po krevetu jer:

"Ako nestane Ryana, misim da će dosta nekretnina biti na prodaju".

Zračnim putem Zadar je povezan sa 46 europskih destinacija. Ryan ih ima 16. Putnicima to znači brz i ugodan dolazak na odmor. Lani je Ryan doveo preko 300 tisuća turista u zadarsku Zračnu luku, a ove godine ih se očekuje još i više.

"Kroz Zračnu luku Zadar do sad je prošlo 256 tisuća putnika, računajući od prvi prvoga do današnjeg dana s tim da dvije trećine putnika otpada na putnike od Ryan aira", izjavila je IrenaĆosić, direktorica Zračne luke Zadar.

O gostima koji dolaze preko zračne luke u Zemuniku sada već ovise mnogi Zadrani koji se bave turizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo