DRŽAVNI SEKTOR NA UDARU / Mrsić: U rebalansu će se rezati sva primanja!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je danas da se zbog rebalansa proračuna plaće u državnom sektoru neće linearno smanjivati, ali će se 'rezati' sva primanja, a ne samo ona veća od 10.000 kuna.

29.7.2014.
14:17
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava MirandoMrsić izjavio je danas da se zbog rebalansa proračuna plaće u državnom sektoru neće linearno smanjivati, ali će se 'rezati' sva primanja, a ne samo ona veća od 10.000 kuna.

Rebalans proračuna za jesen najavio je jučer ministar financija BorisLalovac, istaknuvši da neće biti linearnog rezanja plaća, ali da se zemlja treba prestati zaduživati, a proračun treba svesti u realne okvire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrsić je danas podsjetio da je Vlada već smanjila plaće državnih službenika kroz neisplatu božićnica, regresa i ukidanjem drugih dodataka, a sustav centralnog obračuna plaća daje joj uvid u strukturu primanja svakog zaposlenog.

"S obzirom na centralni obračun i strukturu plaća, imamo uvid u svaku pojedinu plaću i možemo upravljati sustavom plaća u državi", rekao je Mrsić na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja nacrta dva operativna programa za provedbu kohezijske politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da se 'rezanja' mogu postići i kroz kolektivni ugovor u zdravstvu te temeljni kolektivni ugovor za državne službenike, o kojima će vlada pregovarati sa sindikatima.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova BrankoGrčić rekao je da je rebalans nužan već radi saniranja šteta od poplava u istočnoj Slavoniji koje iznose više od milijardu kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugi problem su nešto manji prihodi od PDV-a", izjavio je Grčić, dodajući da slijede razgovori sa svim ministrima o djelomičnim uštedama i smanjenju minusa u državnoj blagajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo