obećanja ludom radovanja / Obnova Slavonije prerasta u lakrdiju - u Gunji opet odgoda

Suprotno svim obećanjima i tvrdnjama - obnova poplavljenih kuća u Gunji na red će doći tek u kolovozu. Iako su danas trebali biti potpisani ugovori s prvim korisnicima državne pomoći ili organiziranih radova - to se nije dogodilo. Umjesto gradilišta, mještani Gunje dobili su tek nova obećanja.

29.7.2014.
18:09
VOYO logo

Ured načelnika, u kojemu su se danas trebali potpisivati ugovori o obnovi, ostao je prazan. Obećanju unatoč, posao u Gunji još nije spreman.

"Ministrica rekla utorak međutim iz objektivnih razloga neće to danas početi, do sada evo 950 kuća ide u prvu i drugu kategoriju, s njima će biti obavljeni razgovori i potpisivanje ako se oni slože negdje vjerojatno od petka", kazao je HrvojeLucić, načelnik Općine Gunja.

Uz osnovnu školu, organizirana obnova počela je još samo u zgradi mjesne ambulante.

"Predstoje nam razgradnja gips kartonskih zidova unutra, podova vađenje i nakon toga ide isušivanje. E sad ovisno o isušivanju će tijek radova dalje ići", poručio je tehničar gradilišta SilvioMarić.

Pred komisijama je još dvjestotinjak kuća treće i četvrte kategorije, koje treba obići. Neke objekte morali su pregledati dva put.

"Komisija je znači bila i evo sad ponovo dolazi, kažu nismo ovo riješili, pa ja ne znam kolko se to razvlači, osmi mjesec samo što nije", izjavio je JuroSluganović iz Gunje.

Iz Ministarstva graditeljstva poručuju da je Gunja zadnja jer se voda ovdje najdulje zadržala. Načelnik je dobio nova obećanja.

"Ministrica mi je danas u razgovoru rekla prvih 10 već ona će odmah potpisati tako da će se odma s njima sklapati ugovori to će sigurno biti ovoga tjedna", dodaje Lucić.

Zatrpani građevinskim otpadom, mještani su prisiljeni čekati. Rade o svom trošku i vlastitim snagama.

Na poplavljenom području do sad je uklonjeno 107 objekata. Obnavaljaju se dvije kuće i škola u Strošincima, te tri u Đurićima, a ugovori su potpisani za obnovu ili isplatu novca u Posavskim Podgajcima. Gunja - još čeka svoj red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo