sjednica vlade rh / 'Ne znam hoćemo li ikada saznati zašto je popustio nasip'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prije nego što odu na godišnji odmor, pred ministrima će se naći izvješće o provedbi mjera obrane od poplava i sanacije terena u Vukovarsko-srijemskoj županiji te prijedlog trećega nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti od 2014. do 2016. godine.

30.7.2014.
10:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Današnju sjednicu Vlade, koja je zadnja prije nego što ministri odu na godišnje odmore, otvorilo je prezentiranje Izvješća o provedbi mjera obrane od poplava i asanacije terena u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković naveo je najvažnije podatke o razmjerima poplave i naglasio kako su izgubljena dva života.

"7.402 zgrade su oštećene, 624 zgrade su opasne po život. Šteta na kućama iznosi 1,2 milijarde kuna, na javnim zgradama 8 milijuna kuna, na infrastrukturi 220 milijuna kuna, a na poljoprivrednim zemljištima 55 milijuna kuna", nabrojao je Tonković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo izgubiti iz vida činjenicu da sve ne bi bilo potrebno da je izdržao nasip. Novi nasip. Još nemamo odgovor na pitanje zašto je popustio, ne znam hoćemo li ikad dobit odgovor, ali čisto nek se zna", komentirao je premijer Zoran Milanović.

Usvojeni su Prijedlog trećeg nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti za razdoblje 2014.-2016. (EU) i Prijedlog programa energetske obnove komercijalnih nestambenih zgrada za razdoblje 2014. - 2020.

NAJAVA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu sjednice Vlade, zadnje prije nego ministri odu na godišnji odmor, među ostalim izvješće o provedbi mjera obrane od poplava i sanacije terena u Vukovarsko-srijemskoj županiji, prijedlog trećega nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti od 2014. do 2016. (EU) te prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis tražbina.

Pred Vladom će se naći i prijedlog uredbe o izmjeni tarife upravnih pristojba Zakona o upravnim pristojbama te izvješće o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2013. godinu te o radu probacijske službe za 2013. godinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo