osmomjesečna istraga / Vinka i Mirko Cetinski danas pred Uskokovim istražiteljima

Image

Nekad poznati pjevač Mirko Cetinski i njegova supruga Vinka, bivša zamjenica ministra turizma, trebali bi danas tijekom prijepodneva biti dovedeni na ispitivanje u riječki Uskok.

30.7.2014.
10:15
VOYO logo

Supružnici Vinka i Mirko Cetinski trebali bi danas tijekom prijepodneva biti dovedeni na ispitivanje u riječki Uskok, potvrdio je odvjetnik Goran Marijanović koji zastupa Cetinske.

Marijanović je kazao da još ne zna u koje će vrijeme supružnici biti dovedeni pred istražitelje, ali da će se to najvjerojatnije dogoditi tijekom prijepodneva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinka i Mirko Cetinski jučer su uhićeni u Rovinju najvjerojatnije zbog malverzacija pri poreznom nadzoru, odnosno poticanja poreznika na zlouporabu položaja i ovlasti. Istražitelji su prema pisanju medija tijekom osmomjesečne istrage prisluškivali njihove telefonske razgovore, a prije nego što su predani riječkom pritvorskom nadzorniku policijski odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta pretražio im je kuću u Rovinju.

Službene informacije o ovom slučaju su još nedostupne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njima su navodno uhićena i dvojica riječkih poreznika koja su im pomagala, a slučaj je, prema neslužbenim informacijama, povezan s dvije prijašnje istrage u kojima su supružnici terete da su poduzetnika Danka Končara prijevarom oštetili za oko 150 milijuna kuna.

Istraga protiv bračnog para Cetinski, u koju su naknadno uključeni i njihovi suradnici te sin Matteo, pokrenuta je još 2011. kada ih je Končar optužio da su ga prevarili kupujući za njega nekretnine koje su mu naplatili osjetno iznad tržišne vrijednosti. Istraga državnog odvjetništva rezultirala je s dvije optužnice, a Cetinski tvrde da nisu krivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinka Cetinski, nekadašnja zamjenica ministra turizma, je prije pola godine ustvrdila da su ona i njezin suprug, poznati istarski pjevač, Končarove žrtve te da su mu 'počeli smetati' kada se 'krenuo upuštati u kojekakve poslove s lokalnim i nacionalnim političko-gospodarskim strukturama'.

"Njegove aspiracije bile su tvornica za preradu ribe Mirna Rovinj, a u konačnici i Podravka, zatim medijska carstva EPH i Glas Istre, po mogućnosti sva brodogradilišta, marine i vjetroelektrane i projekt Brijuni Rivijera", navela je Cetinski u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdila je i da se Končar na njima obogatio te da ih je iskoristio za ulaz na hrvatsko tržište pod pričom da ga zanima ruralni turizam te izgradnja vila za bogate poslovne ljude u Istri.

Nakon podizanja optužnica Končar nije želio ništa komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo