potop biblijskih razmjera / Potop u Zadru i na otocima, na Forumu se igrao vaterpolo

Ciklona Melisa jutros je na zadarsko područje donijela snažno nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom. Ulice i trgovi u samo nekoliko minuta bili su pod vodom. Poplavljen je Forum, Trg Pet bunara te brojne prometnice u gradu i periferiji.

30.7.2014.
12:16
VOYO logo

Od sinoć na području Zadarske županije djelatnici Javne vatrogasne postrojba (JVP) imali su između 50 i 60 intervencija zbog obilne kiše.

Iako je nevrijeme prestalo prije tri sata, još je 15-ak ekipa raspoređeno diljem županije gdje, prema prioritetima, ispumpavaju vodu iz poplavljenih objekata. Najčešće se ispumpavaju podrumi i stanovi u prizemlju te ugostiteljski objekti uz more, a najviše je bilo intervencija na zapadnom dijelu županije - u Viru i Privlaci te na otocima Olibu, Silbi, Istu i Molatu, doznaje se od županijskoga vatrogasnog zapovjednika ŽeljkaŠoše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U gradu Zadru najviše intervencija bilo je u središtu grada, na poluotoku, gdje stare instalacije nisu mogle primiti prevelik dotok vode, te u četvrtima Novom i Starom Bokanjcu, na Bilom brigu i Plovaniji, najčešće u obiteljskim kućama uz cestu koja nema odvodnju", rekao je Šoša. Zamolio je građane da budu strpljivi, dodajući da će prema prioritetu svi objekti biti ispumpani.

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Na Forumu, gdje je oko pola metra vode, mladići s poluotoka zaigrali su vaterpolo, kao što to tradicionalno rade kad Zadar zalije tako obilna kiša. Pogledajte FOTOGRAFIJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažno nevrijeme poharalo Zadar: Grad potpuno pod vodom

Još tijekom utorka ciklona koju je Crometeo tim nazvao Melisa počela je djelovati na vrijeme u Hrvatskoj, osobito na zapadu zemlje.

Na otocima sjevernog Jadrana ponegdje je palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru, a na Silbi i Molatu i preko 100 litara u 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Nevrijeme u Zadru, ciklona Melisa

Ciklona Melisa jutros je na zadarsko područje donijela snažno nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom. Ulice i trgovi u samo nekoliko minuta bile su pod vodom. Poplavljen je Forum, Trg Pet bunara te brojne prometnice u gradu i periferiji.

Vatrogasci imaju pune ruke posla u ispumpavanju poplavljenih prostora, posebno na zadarskim otocima, javlja Antena Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Najteže je na Viru, Pagu i na ostalim otocima, Silbi, Istu, Molatu, Dugom otoku. Uglavnom je to ispumpavanje podruma i niskih objekata. Ima i dosta srušenih stabala po cestama i dvorištima. Telefoni u Zadru ne prestaju zvoniti", rekao zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša.

Nevrijeme koje je počelo na sjevernom Jadranu proširit će se tijekom dana na cijelu zemlju.  Mjestimice se očekuju obilnije oborine, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, ponegdje i tučom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteoalarm izdao je crveni, najveći stupanj upozorenja za područje Rijeke i Dubrovnika, dok je za ostatak zemlje upozorenje tek nešto blaže.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo