ebola se munjevito širi / Zatvaraju škole kako bi zaustavili širenje epidemije!

Image
Foto: RTL

'Sve škole odreda moraju poštovati odluku o zatvaranju dok se očekuju nove smjernice ministarstva prosvjete', rekla je predsjednica u govoru na nacionalnoj televiziji.

31.7.2014.
8:04
RTL
VOYO logo

Liberija je odlučila "bez iznimke" zatvoriti svoje škole pokušavajući zaustaviti širenje epidemije koja hara u toj i u susjednim zemljama na zapadu Afrike, rekla je u srijedu liberijska predsjednica Ellen Sirleaf Johnson.

"Sve škole odreda moraju poštovati odluku o zatvaranju dok se očekuju nove smjernice ministarstva prosvjete", rekla je predsjednica u govoru na nacionalnoj televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve tržnice na područjima uz granicu" sa Sijera Leoneom, Gvinejom i Obalom Bjelokosti također su primile "naredbu da zatvore do drukčije odluke", dodala je.

Usto je najavila da će Liberija, gdje je od ebole već umrlo 129 ljudi od 249 zaraženih, izdvojiti 5 milijuna dolara (više od 3,7 milijuna eura) kao "početni doprinos" u regionalnoj borbi s ebolom. Liberija graniči s dvjema najteže pogođenim zemljama, Gvinejom i Sijera Leoneom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemija je izbila početkom godine u Gvineji nakon čega se proširila u Liberiju i u Sijera Leone, tri susjedne zemlje koje su do 23. srpnja zabilježile 1201 oboljelu osobu među kojima su umrle 672, navodi se u zadnjem izvješću Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Američka volonterska udruga Mirovni korpus (Peace Corps) objavila je u srijedu da se povlači iz Liberije, Sijera Leonea i Gvineje zbog epidemije virusa ebole koji se širi zemljama zapadne Afrike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka agencija dodaje u priopćenju da je to "privremena" odluka i da će "naknadno obavijestiti kada će se vratiti" u te tri zemlje gdje ima 340 volontera.

Organizacija Liječnici bez granica upozorila je da je virus sada "izvan kontrole" i da postoji "stvarna opasnost od njegova širenja u druge zemlje"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo