Nova drama u avionu malaysia airlinesa / U posljednji tren izbjegnut katastrofalan sudar pri polijetanju

Image
Foto: Wikipedia

Airbus A330 sa 167 putnika morao je u utorak ujutro hitno prekinuti polijetanje iz australskog Adelaidea prema Kuala Lumpuru jer mu je prijetio direktan sudar s nadolazećim avionom Tiger Airwaysa, koji se upravo pripremao za slijetanje

31.7.2014.
8:32
Wikipedia
VOYO logo

Pet mjeseci nakon tajanstvenog nestanka leta MH370 negdje u Indijskom oceanu, dva tjedna nakon obaranja leta MH17 na istoku Ukrajine i dan nakon što je kompanije MalaysiaAirlines objavila da će zbog lošeg imidža najvjerojatnije promijeniti ime, još jedan zrakoplov iste kompanije se našao u problemima.

Airbus A330 sa 167 putnika morao je u utorak ujutro hitno prekinuti polijetanje iz australskog Adelaidea prema Kuala Lumpuru jer mu je prijetio direktan sudar s nadolazećim avionom TigerAirwaysa, koji se upravo pripremao za slijetanje.

Samo je brzom reakcijom kontrolora leta u posljednji trenutak izbjegnuta još jedna tragedija. Dežurni je operater uočio da će se dva aviona sudariti pa je posadi malezijske letjelice naredio hitno zaustavljanje što je ona i učinila.

Airbus je u konačnici poletio s 25 minuta zakašnjenja, a na aerodrom u Kuala Lumpuru sigurno je stigao uz kašnjenje od 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo