rusija potkopava proces? / Na mjestu pada MH17 moglo bi biti još do 80 mrtvih tijela

Image
Foto: Twitter

"Dobili smo nasnažniju moguću potporu ukrajinske vlade, ali sukobi i dalje traju i nema primirja", izjavila je ministrica vanjskih poslova Julie Bishop za ABC.

31.7.2014.
9:53
Twitter
VOYO logo

Do 80 neotkrivenih mrtvih tijela moglo bi još uvijek biti na mjestu pada putničkog zrakoplova Malaysia Airlinesa u istočnoj Ukrajini, priopćila je u četvrtak australska vlada pritom izrazivši bojazan da Rusija "aktivno potkopava" istragu te tragedije.

"Dobili smo nasnažniju moguću potporu ukrajinske vlade, ali sukobi i dalje traju i nema primirja", izjavila je ministrica vanjskih poslova JulieBishop za ABC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojim se da Rusija aktivno potkopava taj proces", kazala je.

Australija, SAD i Europa optužuju Moskvu da naoružava pobunjenike osumnjičene za rušenje leta MH17 17. srpnja. Rusija odbacuje te optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni istražitelji ne mogu doći do mjesta pada zrakoplova kako bi potražili mrtva tijela i dokaze. Većina putnika bili su Nizozemci, Malezijci i Australci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo čuli da bi na mjestu pada još moglo biti do 80 mrtvih tijela", rekla je Bishop.

Ona je kazala da je ruski predsjednik VladimirPutin izjavio da je predan osiguravanju pristupa toj lokaciji, ali je to područje i dalje nesigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD i Europska unija ovoga su tjedna nametnule ekonomske sankcije Moskvi, najoštrije mjere do sada. G7 je također upozorio Rusiju na posljedice.

Nove zabrane putovanja i zamrzavanje imovine koje je nametnuo EU odnose se na dužnosnike u Rusiji i Krimu i pripadnike Putinova užeg kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskva je uzvratila zabranom uvoza gotovo svih vrsta voća i povrća iz članica EU-a.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike