položen kamen temeljac / Veliki interes: U Splitu započinje gradnja POS-ovih stanova

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Polažući kamen temeljac za POS stanove na splitskoj Kili, ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš otkrila je kako je interes za ovakve stanove jako velik te da projekt ide dalje.

31.7.2014.
13:06
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš i zamjenici splitskog gradonačelnika Goran Kovačević i Aida Batarelo položili su temeljni kamen za POS-ove stanove na splitskoj Kili.

Na lokaciji Kila 3, prema projektu Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanića, gradit će se 206 stanova, tri poslovna prostora te 325 garažnih parkirnih mjesta i jedna trafostanica, a ukupna neto korisna površina je 19.045,64 metra četvorna. Rok građenja je 456 dana, a moguće useljenje predviđa se u prosincu 2015. godine. Vrijednost je 149 milijuna kuna, od čega 47 milijuna poticaja od države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na lokaciji Kila 4 izgradit će se 203 stana, jedan poslovni prostor, 256 garažnih parkirnih mjesta i 80 parkirnih mjesta te jedna trafostanica, ukupne neto korisne površine 16.653,78 metara četvornih. Rok za izgradnju na toj lokaciji je 730 dana, a moguće useljenje u lipnju 2016. godine. Predvidljiva investicijska vrijednost je 135 milijuna kuna ,od čega je 44 milijuna kuna poticajnih sredstava RH.

Ministrica graditeljstva najavila je da će se graditi još POS-ovih stanova jer je zaintresiranost velika. Zadovoljna je i projektom POS plus jer je u godinu dana na taj način kupljeno oko 300 stanova. Što se tiče najma stanova, kaže da je zapelo s banakama, jer i 'za tango treba dvoje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oko 80 državnih stanova je u najmu, a očekuje da će ih od novoizgrađenih POS-ova biti još stotinjak. Tako i da taj projekt ide dalje", poručila je Mrak Taritaš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo