'Bombardiranje' projektima / Napokon konkretni projekti iz Vlade, čeka se europski novac!

Napokon iz Vlade ne samo priča već i konkretni projekti. Do 2016. dio Dalmacije trebao bi biti bez prometnih gužvi. Dokumentacija za most na Čiovu te splitsku i vodičku obilaznicu - gotova je. Početak je to bombardiranja projektima, kako najavljuje potpredsjednik Vlade Branko Grčić. Gradnja započinje još ove godine.

31.7.2014.
18:17
VOYO logo

Mali mostić koji spaja Čiovo i kopno za vrijeme sezone je noćna mora vozača. U kolonama se nekad čeka i po par sati. Problem će, obećavaju u Vladi, riješiti novi preklopni most. Trogirani baš i nisu uvjereni.

Taksisti nekad čekaju po dva sata zbog vožnje od 50 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada obećava brzu gradnju. Most na Čiovu koštat će 32 milijuna eura. 80 posto dat će Unija. Početak gradnje najavljen je za zimu iduće godine a kraj 2016. Potpredsjednik Vlade Grčić poručuje - to nije sve.

"Mi ćemo vas sada bombardirati projektima koje smo dvije godine spremali. Pripremali smo vrijedno projekte. I sad će svako malo izlaziti na vidjelo rezultati našeg rada. Mi smo sve pripremili da ova tri projekta moraju biti dovršena do 2016. godine", kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kada se krene od Čiova prema Splitu prometne gužve  teško je izbjeći. To se planira riješiti  splitskom obilaznicom u tri nova dijela. Za projekt težak više od 37 milijuna eura - novac će većim dijelom kapnuti iz Bruxellesa. Graditi bi se trebalo početi već ove godine - u  Hrvatskim cestama kažu - sve spremno.

"Proveden je postupak studije utjecaja na okoliš. Studija opravdanosti, svi glavni izvedbeni projekti. Granica pomorskog dobra. Građevinska dozvola", kazao je Jurica Krleža, predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada najavljuje da će i gužve u Vodicama za dvije godine biti riješene. Također obilaznicom koja će koštati čak 66 milijuna eura. Vlada ne odustaje niti od dugoočekivanog Pelješkog mosta.

"Studija preizvodljivosti je završena izabrabna je najbolje rješenje... to je most, to je most... ponavljamm to je most!" rekao je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Pelješki most tek još uvijek samo san, izgradnjom mosta kopno-Čiovo planira se još više približiti otok Čiovo, poboljšati veze prema zračnoj luci i autocesti te doprinijeti očuvanju povijesne jezgre Trogira.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo