stiže više od milijun stranaca / Vikend odluke: Može li Hrvatska pokrpati srpanjsku rupu?

Prvi je kolovoza, a pred nama je najudarniji vikend ove turističke sezone. Očekuju se uglavnom Nijemci i Talijani. Glavno je pitanje - može li 8. mjesec nadoknaditi srpanjsku rupu.

1.8.2014.
18:51
VOYO logo

Počelo je. 1. kolovoza, 16 sati cijeli Zagreb odlazi na more. Ovo je tradicionalno najjači vikend sezone.

Spas od idućih nekoliko vikenda traže Istra i Kvarner kojima je loše vrijeme upropastilo srpanj. Jesensko vrijeme najviše je naštetilo kampovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Noćenja pokazuju da je 7. mjesec bio lošiji 10 posto od prošle godine ali najave za 8. mjesec su dobre", rekla je voditeljica poslovanja kampa JasnaGuić.

Srpanjska rupa Istri i Kvarneru je ostavila minus od 8 posto. Svi se nadaju da će ih kolovoz nadoknaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pred nama su dva najjača vikenda špice sezone. Očekujemo velik broj gostiju i vraćanje minusa iz 7. mjeseca", rekao je predsjednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija BorisŽgomba.

Minusa u srpnju Dalmacija nema, pa u špicu sezone ulaze pozitivno. Zadar se nada da će nastaviti s rekordnim rezultatima iz prošlog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavlja se sve to i dalje - imamo 14 posto više dolazaka i šest posto više noćenja u srpnju", rekao je ZvonkoŠupe, direktor Turističke zajednice Zadra.

Lani je u zvukovima Jadrana u kolovozu uživalo gotovo tri milijuna stranih turista. Ovogodišnji cilj ministra DarkaLorencina je - isto toliko turista i malo više zarade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo kad se sve zbroji, pogotovo i ovaj kolovoz, obzirom na ograničenja u kapacitetima koja se u špici događaju, očekujemo da bude bolje, ali prostora za rast svakako ima više u rujnu", rekao je.

A sve će na kraju ovisiti i o vremenu s kojim turisti ove godine imaju problema kamo god išli. No tih problema, barem na moru, idući tjedan neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idućih dana bit će povoljnije, ali ne posve stabilno. Na kopnu su i dalje u poslijepodnevnim satima i dalje vjerojatni pljuskovi, na moru sunčanije, vruće, oko 30 stupnjeva", rekla je meteorologinja RTL-a TeaBlažević.

Prošle godine isti ovaj vikend u Hrvatsku je stiglo 1,3 milijuna stranaca - svi se nadaju da će 2014. biti bolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo