odriješita poruka milanovića / Što kažu ministri na premijerovu naredbu da moraju rezati?

Premijer za loše stanje krivi dugogodišnju recesiju i naslijeđene negativne trendove. S tim se, očekivano, ne slaže šef oporbe Tomislav Karamarko.

1.8.2014.
18:50
VOYO logo

Lako se bilo od rezova i štednje izvlačiti pred novopečenim ministrom financija, ali tko će se od ministara premijeru usuditi reći da nema gdje rezati?

"Pa dobro to uvijek kažu, ne? (hahahahahaha), kad ste čuli ministre da su rekli išta drugo? Mislim morat će, morat će se suočiti sa stvarnošću, ali mislim da im to neće biti teško", izjavio je premijer ZoranMilanović.

Iako je premijerova kritika jasna, ministri na to gledaju drugačije.

"Rekao sam da neću komentirati rebalans, a premijer je rekao, ako ste pažljivo slušali, da su ministri svjesni i da im neće biti previše teško shvatiti tu situaciju", kazao je GordanMaras (SDP), ministar poduzetništva i obrta.

I ministar zdravlja, koji je prvi rekao izričito NE novim rezovima, nakon premijerove kritike - reterira.

"Svaka kritika je dobrodošla i poticajna je", smatra SinišaVarga (SDP), ministar zdravlja.

Inicijalni razgovor s ministarstvom financija je bio, oni su svjesni svi poteškoća u sustavu zdravstva i zasad nema rezova. Ali rujan je daleko i vidjet ćemo kako će razgovori teći dalje. Povinovat će se i ministar turizma.

"To je procedura rebalansa koju smo imali nekoliko puta i ministarstvo turizma će se ponašati u skladu sa stavovima koje zauzme vlada", poručio je DarkoLorencin (IDS), ministar turizma.

'Rezanja u zdravstvu neće biti! Barem zasad...'

'Ministri kažu da nemaju gdje rezati? Pa dobro, to uvijek govore...

Što će Vlada odlučiti ili barem u kojem smjeru namjerava povesti posrnule javne financije - još je misterij. Ministri su duhom, a dobar dio njih već i tijelom - na moru.

Markov trg ostat će ovako pust do 18. kolovoza. Ministri su otputovali na godišnji odmor i teško da će se u iduća dva tjedna puno opterećivati i premijerovim kritikama i šupljom državnom blagajnom. Odgovor na pitanje kako je misle napuniti stoga je danas bilo nemoguće dobiti.

Oporba je, iako nisu poznati ni obrisi novog rebalansa, već kritična.

"Umjesto da njeguje porezne obveznike, Vlada sve radi da ih uništi. Vi morate imati nekoga tko će puniti državni proračun, a nemate nijednu investiciju, ništa ne radite, neinventivni ste... To je smjer koji je, nažalost, davno predviđen i nije dobar", kazao je TomislavKaramarko (HDZ), predsjednik HDZ-a.

Kako promjeniti loš smjer? Vladi je savjet stigao od poduzetnika koji je uspio dobiti novac Europske unije za proširenje biznisa.

"Treba se boriti protiv predrasuda da se proizvodnja i stvaranje novih vrijednosti ne isplati. To je jedini pravi način da potaknemo ubrzani razvoj Hrvatske i riješimo naše buduće ministre financija glavobolje kako namaknuti sredstva u uvijek prazan budžet...", smatra DarkoSrha, poduzetnik.

Dobra misao za ministarsko razmišljanje - na plaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo