Dojava o nepravilnostima / Ministrica Mrak-Taritaš u nadzoru trošenja zarade od legalizacije

Legalizacija napreduje odlično - zadovoljno poručuje ministrica graditeljstva Mrak Taritaš. Na dnevnoj bazi, tvrdi, Hrvatska izdaje 1000 rješenja o legalizaciji. Najbrže u Rijeci - najsporije u Sisku! Na legalizaciji je ukupno zarađeno pola milijarde kuna. No, ministrica je najavila nadzor jer, do nje je kaže došao podatak da ih neki krivo koriste!

1.8.2014.
19:05
VOYO logo

Ured u Sisku najneučinkovitji je u Hrvatskoj. Desetero zaposlenika pred sobom ima 7.700 zahtjeva već godinu dana, a dosad su riješili tek 500.

Jednako loš kao i gradski je i ured za legalizaciju Sisačko-moslavačke županije, od 19 tisuća riješeno je tek 1.200 zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županica je u zatvoru, a gradonačelnica na godišnjem, a nitko od njihovih zamjenika ili pročelnika nije htio stati pred kameru i objasniti zašto su najlošiji u Hrvatskoj.

Dok su sa 6-postonom i 7-postotnom riješenošću Siščani najgori, ured za legalizaciju u Rijeci je dosad riješio 28 posto zahtjeva, a s 24 posto riješenih Primorsko-goranska županija najbrža je županija u Hrvatskoj. Recept jednostavan – učinkovitost onih koji rade na legalizaciji se potiče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Od travnja prošle godine rade pojačano i to se nagrađuje sukladno zakonu'', kaže KoraljkaVahtar Jurković, pročelnica za prostorno uređenje Primorsko – goranske županije.

Krenulo se u Hrvatskoj puno brže rješavati zahtjeve. Dosad ih je riješeno 150.000.  Iako su gotovo svi pali na polugodištu – popravili su se za završnu ocjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer svima koji do kraja kolovoza ne budu na 35%, razliku uzima upravo agencija osnovana kako bi potaknula brži rad. Od legalizacije se dosad prihodovalo pola milijarde kuna. Taj novac gradovi i županije trebali bi koristiti za poboljšanje infrastrukture.

''Ima zaista onih koji već imaju pristojne svote na računima, al do mene je došao podatak da ih malo krivo koriste, pa ćemo tu morati poslati nadzor'', izjavila je ministrica graditeljstva Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako je prvotni problem sporosti, zamijenio problem nenamjenskog trošenja.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo