VJERSKE 'SLOBODE' U SJ. KOREJI / S njima nema šale: Uhitili Amerikanca jer je ostavio Bibliju u zahodu!?

Image

Američki turist Jeffrey Fowle uhićen je u Sjevernoj Koreji jer je ostavio Bibliju u zahodu kluba za strane mornare, rekao je za Reuters izvor blizak tom slučaju.

2.8.2014.
9:20
VOYO logo

SEUL - Američki turist JeffreyFowle uhićen je u Sjevernoj Koreji jer je ostavio Bibliju u zahodu kluba za strane mornare, rekao je za Reuters izvor blizak tom slučaju.

Fowleovi suputnici na desetodnevnom putovanju u Sjevernu Koreju opisuju toga sredovječnog radnika iz Miamisburga u Ohiju kao tihu, toplu i srdačnu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon večeri ispunjene jelom i pićem, on je 4. svibnja u Chongjinu, velikom industrijskom gradu na istočnoj obali Sjeverne Koreje završio u pritvoru i sad čeka suđenje u toj državi, jednoj od najizoliranijih na svijetu.

U restoranu je ostavio dvojezičnu englesko-korejsku Bibliju, a u njoj su bili njegovo ime, broj telefona i slike obitelji. Tri dana poslije uhićen je na aerodromu kad je htio otputovati iz Sjeverne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Fowle i MatthewMiller, drugi američki turist koji je uhićen u travnju u sasvim drugoj situaciji, dali su intervju Associated Pressu u kojem kažu kako će im uskoro suditi te pozivaju američke vlasti da im pomognu.

U rukom pisanom Fowleovom pismu pokazanom tijekom intervjua potvrđeno je da je uhićen jer je namjerno ostavio Bibliju. Zasad se ne zna zašto je to učinio, kaže izvor blizak tom slučaju. U medijima javljaju kako on jest vjernik, ali kako se ne doima pretjerano religioznim, a pogotovo se ne čini da je misionar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bibliju zamotanu u kineske novine i skrivenu pod kantom za otpatke pronašla je čistačica koja je obavijestila vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo