GRAĐANI NA NOGAMA / Bez dozvole pokušali postaviti repetitor u Maksimiru

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Da se nešto čudno događa stanari su posumnjali jučer kada su na kući na adresi Bukovačka 78 počeli radovi na krovu, a izvođači radova su im prvo rekli kako postavljaju solarne ploče, da bi se kasnije ispostavilo kako je riječ o velikoj anteni mobilnog operatera.

2.8.2014.
12:33
RTL
VOYO logo

ZAGREB - Stanari Bukovačke ulice u zagrebačkom naselju Maksimir, njih 50-ak, prosvjeduju od jutros od oko 9 sati ispred svojih kuća, jer im je, kako tvrdi predstavnica stanara MelitaRendić, praktički preko noći, na privatnoj kući u susjedstvu niknula bazna stanica (antena) jednog mobilnog operatera, odnosno repetitor koji u krugu 400 metara na stanovnike ima štetnu, pa čak i smrtonosnu snagu zračenja.

Da se nešto čudno događa stanari su posumnjali jučer kada su na kući na adresi Bukovačka 78 počeli radovi na krovu, a izvođači radova su im prvo rekli kako postavljaju solarne ploče, da bi se kasnije ispostavilo kako je riječ o velikoj anteni mobilnog operatera, ističe Rendić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzrujani i šokirani, stanari iz obližnjih kuća su se odmah pobunili i pozvali policiju, koja je radove zaustavila jer izvođač nije uz sebe imao sve potrebne dozvole.

No, već jutros, radovi su nastavljeni i radnici u ovim trenucima postavljaju spornu baznu stanicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnica je navodno u Švicarskoj, a kuću je iznajmila podstanarima, iznosi detalje Rendić.

Napominje i kako je policija dolazila i danas, no kažu kako se radovi izvode po propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uplašeni za svoje zdravlje i zdravlje svoje djece stanari okolnih kuća za ponedjeljak najavljuju podizanje kaznene prijave.

"Susjedi najavljuju prosvjede dok god se antena (repetitor) ne ukloni, spremni su prosvjedovati cijeli dan, a pristupili su i potpisivanju peticije (skupili su već stotinjak potpisa)", ističe Rendić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako će im u borbi protiv štetnog zračenja pomoći i Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja - HUZEZ, a o svemu su izvijestili i Ministarstvo za zaštitu okoliša koje im je potvrdilo snagu štetnog zračenja repetitora za ljudsko zdravlje.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo