SVAKE GODINE ISTA PRIČA / Iz Beograda poručuju: 'Oluja nije prigoda za slavlje'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Ne želimo gledati u tuđe dvorište, ali svakako smatramo da ovo nije prigoda da netko slavi progon svojih građana. Ne želimo dijeliti lekcije, ali ovo je svakako prilika da se uputi ta poruka', rekao je novinarima srpski ministar unutarnjih poslova.

4.8.2014.
15:20
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

BEOGRAD - Srpski ministar unutarnjih poslova NebojšaStefanović izjavio je u ponedjeljak da godišnjica vojno-policijske operacije Oluje nije prigoda za slavlje, prenose tamošnje novinske agencije.

"Ne želimo gledati u tuđe dvorište, ali svakako smatramo da ovo nije prigoda da netko slavi progon svojih građana. Ne želimo dijeliti lekcije, ali ovo je svakako prilika da se uputi ta poruka", rekao je Stefanović novinarima nakon parastosa za žrtve Oluje u beogradskoj crkvi svetog Marka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da je dan kada se "obilježava godišnjica progona Srba iz Hrvatske težak i tužan", dodavši da Srbija mora voditi računa o ljudima koji su se nakon Oluje nastanili u Srbiji kako bi se ostvarila njihova prava.

"Moramo razmišljati o ovom narodu, kako da ih još bolje integriramo, kako da im osiguramo njihova prava na imovinu, povratak onima koji to žele, a onima koji su se odlučili trajno nastaniti ovdje da osiguramo više posla i sve ono što imaju svi drugi građani Srbije", rekao je Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parastosu je nazočio i predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica MiodragLinta, koji tvrdi da je Domovinskom ratu protjerano pola milijuna Srba i od međunarodne je zajednice, prije svega EU-a i SAD-a, zatražio da se Hrvatskoj zabrani obilježavanje Oluje.

"Naša koalicija je zatražila od međunarodne zajednice da Hrvatska ne slavi progon Srba, da se procesuiraju svi odgovorni za zločine protiv Srba, da se riješi pitanje nestalih i vrate oduzeta prava, kao i da se osiguraju uvjeti za održiv povratak protjeranih Srba", rekao je Linta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo